Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz Cs1csó #15301 üzenetére

    Nem, nem működik!

    Vegyük akkor sorra, hogy az elmúlt egy hétben a két 850EG mit is produkált:

    Első példány

    1. Első bekapcsolást követően kb. 10 perc alatt feltöltött. Most vagy fullosan töltött akkuval árulják, vagy az akku kapacitás a egy ceruzaelem szintjével egyenlő.

    2. Áramszünet esetén 1-2 percig bírt egy ~24Wh-os fogyasztású gépet.

    3. Újabb töltés következett, ami 12óra alatt sem zajlott le.

    4. Áramszünet esetén már nem tartotta a gépet, sőt terhelés nélkül is lekapcsolt. Piros lámpa világít, gép folyamatosan sipol. Error.

    Gép kuka kevesebb, mint 24 óra alatt. Gép vissza, csere.

    Második példány

    1. Első bekapcsolás után tölt sokáig. Ez rendben.

    2. Feltöltés után egy 60-as izzót 20 percig volt képes tartani, holott elméletben 30 percig
    kellene (-33% teljesítmény)

    3. Kiderült, hogy a hozzá adott linux-os program a béka seggével egyenlő, használhatatlan. Áramszünet esetén azonnal leállítja a gépet, nem tartja egy percet sem. Tehát vettem egy 850VA-s UPS-t ami egy 24W-os teljesítményfelvételű eszközt sem képes 1 percig tartani. Kizárólag leállításra jó.

    4. Windows alatt a saját program idönként minden üzenet nélkül kilépett. Mivel windows-ról beszélünk nem lep meg a dolog, jöhettek a user error-al. Ismerem a gépem és az állapotát, nem kellett volna kilépnie. (később lesz róla szó mi kavarja meg a programot)

    5. Kerestem másik linux-os programot. A másik linux-os program egész használhatónak tűnik, de akadnak gondok az UPS-el amiket 6 nap alatt sikerült vele megfigyeltem. Bár nevetséges, hogy ehhez egy 3rd party cucc kellett.

    6. Időnként eltűnik az USB kapcsolat. Ilyenkor a monitorozó log-ol veszettül, hogy baj van. Ha ilyenkor van áramszünet, nincs gép leállítás. Ha tippelnem kell, azt mondanám ilyenkor lépett ki a win-es program. Kizárólag UPS ki/be segített. Ez kapásból ellentétes a gép folyamatosan üzemeltetés céljával.

    7. Tegnap ok nélkül leesett az akku töltöttség (visszajelzés alapján), ami fura módon lassan elkezdett visszamászni ~30-40 perc alatt. Led-eken ez nem látszott. Én 70%-nál lettem figyelmes erre. Ezzel annyi a gond, hogy leállíthatja a monitorozó program akkor is a gépet, ha nincs áramszünet. Tehát volt folyamatos monitorozás, de az usb kapcsolatot figyelve alacsony battery értékek jöttek amik lassan emelkedni kezdtek.

    Összefoglalva:
    - 2 eszközből egy működik úgy ahogy
    - a hozzá adott linux-os program használhatatlan és régi
    - a win-e program valamiért kilép (bár ez pont nem érdekel)
    - usb kapcsolat időnként megszakad ki/be kapcsolás segít csak
    - vagy az akku vagy a monitorozó elektronika hulladék

    Nincs kedvem vesződni vele többet. Jelenleg több energiát és közvetlen/közvetett pénzt öltem bele, mint amibe egy esetleges áramszünet esetén a 2x4TB HDD Raid1 resync/rebuild kerül.
    Az okok sem érdekelnek. Amit a pénzemért kellett volna kapnom (UPS + software) csak újabb problémákat okoztak.
    Nos, ezért írtam, hogy szerintem nem ajánlott.

    És, ha jól olvasom nem vagyok egyedül:

    [link]
    [link] -> [link] -> [link] => [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák