Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Colos1 #18243 üzenetére

    Jelenleg szerintem monitorral együtt megáll a konfig 400W alatt max terhelésen. A VGA piac jelenlegi állása szerint 2 dolog biztos:
    1. a közeljövőben nem érdemes új VGA-at venni
    2. az új VGA-ák sokat fogyasztanak

    Amilyen visszajelzéseket olvastam, hallottam az utóbbi időben (transzformátor távolságától függetlenül) hogy jellemzően MINDENKINÉL kicsit nagyobb a feszültség a papíron 230V-nál simán 5 vagy akár 10 Volttal is, tehát ez nem egy egyedi eset és sanda gyanúm nem csak a transzformátor közelsége az oka, én pl .nem is tudom hol van az a transzformátor amiről mi üzemelünk de itt simán 238V van fixen, szerintem ebben vastagon benne van az áramszolgáltató, egyszerűen fogalmazok: nekik ez így jobb. Amúgy kapcsolóüzemű tápegységek simán elvannak + - 10% feszültség különbséggel, pl. 200-250V között simán üzemelnek. (az más kérdés, hogy ez a tápegység élettartamát mennyire befolyásolja)

    Ami te szeretnél: hogy egyes eszközeid fixen 230V-ot kapjanak folyamatosan annak a megoldása kicsit költségesebb és "zajosabb".
    Erre nem lesz elegendő egyik UPS sem amit kinéztél vagy amit én ajánlottam a UPS-ek TÍPUSA miatt ezek mint LINE-INTERAKTÍV típusok, röviden: folyamatosan hálózati áramról üzemelnek az eszközeid, gyakorlatilag a UPS átengedi magán ellenben HA elmegy az áram akkor (egy rövid átkapcsolási idővel számolva) az inverter átkapcsol akkura és elkezdni táplálni a védendő eszközeidet amíg le nem merülnek az akkuk vagy a szoftveres vezérlés le nem állítja a rá kötött eszközöket, vagy mivel ezekben a Line-interaktív típusokban van AVR mód (automata voltage regulator - automata feszültség szabályozó) ezért ha a bejövő áram feszültségértéke kiugróan szélsőséges értéket vesz fel (túl alacsony vagy túl magas pl. 180V alatt vagy 260V felett) akkor beavatkozik.
    A probléma ott van, hogy ha ezt az értéket lehet módosítani a UPS-ben és te azt túl feszesre veszed és ezáltal a Line-Interaktív UPS folyton oda-vissza kapcsol az akku és a hálózati áram között akkor nem fogja sokáig bírni.
    Az egészséges ha mondjuk max nap 1-2 rövidebb beavatkozás szükséges (tehát amikor az inverter átvált akkura)

    Ha szeretnéd stabil, tiszta szinuszos 230V-al táplálni az eszközeidet ahhoz ONLINE típusú UPS-re lesz szükséges, egy valamire való kb. 60k-nál kezdődik pl.: FSP Champ 1K 1000VA

    Ennek a hátránya, hogy lakószobába nem való mivel ez úgy működik, hogy a védendő eszközöket FOLYAMATOSAN az akkuról táplálja az inverter ami folyamatosan dolgozik: az akku egyenáramát alakítja át a neked megfelelő váltóárammá és közben persze mivel merül az akkumulátor azokat folyamatosan tölteni is kell, ezért egy HANGOS.
    Egy irodában, vagy szerverteremben, esetleg egy kazánházban ez nem gond.
    Ha jól tudom az akkukat is jobban eszi egy ilyen megoldás.
    Persze az előnye magáért beszél: teljesen függetlenítheted magad a hálózati zavaroktól hiszen ahogy írtam minden eszközöd folyamatosan akkuról megy, az még egy külön adalék, hogy az Online típusok csak tiszta szinuszt adnak le.

    A CyberPower vs. APC is egy bonyolult probléma. Az APC a legnagyobb név az otthoni UPS-ek piacán, ezért sajnos túlárazott. Igazán jó termékei a prémium szegmensben vannak tehát a 150k feletti szegmensben, ez az APC SMART család.
    Az olcsóbb "Easy" "Back UPS" termékei a tudásban vele hasonló szinten lévő konkurens termékeknél jóval drágább nem jó az ár/érték arány, de a "Pro" családja sem a legjobb ár/érték arányú modellek.

    A CP-nek is van terméke az olcsóbb szegmensben ami szintén átlagos képességgel bírnak, de a tiszta szinuszos családja amit linkeltem ár/érték arányban nagyon közel olyan jók mint a 150k-s APC SMART-ok de jóval olcsóbban.
    (persze azért pl. egy APC SMART-ban sokszor nagyobb akku van vagy komolyabb hálózati vezérlés, de ezek otthonra nem annyira szükségesek egy pillanatnyi áramszünet áthidalására)

    Tehát a lényeg, hogy nem mindig a márka a lényeg, hanem az adott típus és az hogy a többi hasonló tudású termékhez képest mennyibe kerül.
    Persze van olyan márka ami nekem nem szimpatikus pl. az nJoy ami egy román "csoda" a PC-s tápegységei az ipari hulladék kategóriában mozognak.

Új hozzászólás Aktív témák