Új hozzászólás Aktív témák

  • mlinus

    őstag

    Sziasztok,

    Csak amolyan "érdekességként" leírok egy kis sztorit

    szóval áprilisban valamikor hajnalba rebootolt a sagem ONT és a szokásos 940/940 mért sebesség helyett csontra beállít 285/940-re napszaktól, szervertől függetlenűl.

    A topikból, Beniii06-nak köszönhetően kiderült hogy nagy valószínűleg arról van szó hogy az ONT rossz időablakba került, és nem megfelelő profil letöltési sebességét állította be magának.

    Akkor írtam többször is, volt egy kissebb intenzív telefonálgatás de végül kijött egy szerelő aki betelefonált a központba és megjavult a letöltés. Valóban az időréssel volt a gond. Az volt a "szerencse" hogy a 285 mbit pont a garantált alatt van, így gyorsan kijöttek.

    Azonban én csak a letöltést néztem így nem vettem észre azonnal, hogy a szerelő telefonálása után, oké hogy a letöltés rendbejött, de a feltöltés lefeleződött. 940 helyett ~520 lett, akárhol, akármikor mértem.

    Speedtest.net history:

    [link]

    Mivel a feltöltést én nem nagyon használom és az 500 mbit is nagyon sok, úgy voltam vele hogy hagyom - a 285 mbites letöltést még a "garantált sincs meg" ürüggyel viszonylag könnyű volt intézni, de a telekomot ismerve az 500 mbitre panaszkodni jóval nehezebb lesz.

    Azonban ma valahogy ennyi hónap után úgy voltam vele hogy üsse kő, felhívom őket. Továbbra sem érzem hogy szükségem lenne az 1 gbites feltöltésre, de azért fúrja az oldalamat hogy egy olyan sebességért fizetek ami valószínűleg csak egy FW bug miatt nem teljes.

    Nem mondom hogy nagy harc volt - a nagy harc az volt amikor hónapokon keresztűl kellett a telekomot hivogatni hibás dslam port miatt - viszont így is kb 90 percnyi ide-oda kapcsolgatás volt. Többször is be lett dobva a "de a garantált megvan" szöveg, azonban nem hagytam magam míg végre kapcsoltak egy technikust. És...

    sikerült!

    így már nyugodtabban fogom befizetni a következő számlát :DDD

Új hozzászólás Aktív témák