Új hozzászólás Aktív témák

  • tuto558

    tag

    Péntek esti nosztalgia: Kinél milyen gyakran cserélődnek a szolgáltatói eszközök?

    2011 óta lakok Bp-n, azóta van kábel internet a Telekomtól itt, és 10-11 év alatt 5 HGW járt nálam.

    1. Thomson: [kép] - a pontos típusát ennek nem is tudom, de a linkelt képen levő eszközre hasonlított, még csak modem/bridge funkciója volt, kellett mögé saját gateway. Ha jól emlékszek 30/5 - ös nethez volt, ami akkor fénysebességnek számított (előtte szüleimnél még ADSL volt, max 8 Mbit letöltéssel, feltöltést már nem is tudom, de elhanyagolható)

    2. Cisco EPC3925: [kép] - ezzel váltunk meg először a saját gateway-től hiszen ez már teljes értékű HGW volt. Talán valami csomagváltással is járt, ha jól tudom felemelték az akkori legkisebb csomagot 30-ról 50 Mbps letöltési sebességre 2013-14 körül.

    3. Sagemcom Fast 3686 v1 [kép] - erre akkor cseréltek, amikor váltottunk az akkoriban megjelent új 500 Mbit-es csomagra. Sajnálatos módon ez volt a leginstabilabb az összes közül. Amikor ment, akkor nem volt semmi gond, jó volt a sebesség, meg a ping is. Viszont elég sokszor eldobta a kapcsolatot és nehezen csatlakozott újra, nem igazán szerette a "szélsőséges" vonali paramétereket, egy picit túl van erősítve itt a jel sajnos. Ha kivettem a padláson található koax osztót előle, akkor igazából fel sem tudott csatlakozni a hálózatra, csak próbálkozott.

    4. Sagemcom Fast 3890 v3 [kép] - 2019 őszén hozták, mikor elérhető lett koax-on az 1000-es net és váltottunk rá. Egy kicsit akkor még kétkedtem, hogy koax-on tényleg elérhető-e az a sebesség, de hozta Speedtest-en amit kellett. Ugyanakkor az előző Sagemcom rossz tapasztalatai miatt eléggé kétkedve fogadtam ezt a HGW-t. Viszont azt kell hogy mondjam, hogy - persze az ismert hibák (pl nem működő USB-s megosztás) mellett - ez volt a legstabilabb HGW, ami nálam volt, koax osztóval vagy anélkül soha sem bontotta a kapcsolatot, nem fagyott le, nem kellett újraindítgatni. 2 és fél évet szolgált hűségesen.

    5. Sagemcom Fast 3896 AX [kép] - Őt hozták másfél hete a hűséghosszabbítás keretében, szóval hosszútávú tapasztalatom még nem lehet vele, de az már a beüzemeléskor aktiválódott rejtett profil miatt kiderült, hogy tudná simán a 2 gbit-et is [link] , ha lenne ilyen csomag. Számozásra is elég közel áll a 3890-hez, külsőleg meg mintha pontosan egyformák lennének (talán kicsit más a gyártói felirat), szóval remélem, hogy ez is hozni fogja ugyanazt a stabilitást az új extrákkal (Wifi6 + 2,5 Gbps port) kiegészítve.

    [ Szerkesztve ]

    T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG

Új hozzászólás Aktív témák