Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz Szabi® #24000 üzenetére

    "...affektálsz..."
    Te kezdtél el példálódzni, hogy milyen nehezek voltak a kétkezes kardok. Én meg megindokoltam hogy ez miért nem volt egyáltalán tipikus (praktikus okokból, 2 Kg-tól max. 4 Kg-ig).
    Az idézett könyv lehet rossz forrás, modern kutatók másképp gondolják.
    Voltak különlegesen nagy és nehéz kardok, de ezeket nem kell összekeverni azzal, hogy mit használtak, és mi volt a megszokott.
    Elképzelhető hogy valamelyik gazdag főúr testőrei a nemesek közti f***méregetési versenyben kaptak különlegesen nagy kardokat, de még egyszer: nem ez volt a jellemző.

    Volt itt még az érv hogy ezekkel nem "vívtak". Bocs, de ez nem egy korrekt válasz (talán a buzogányos példából látható.). De ha arra gondoltál persze hogy csak ünnepségeken hordozták körbe, akkor egyetértek.
    És nem, a középkori harc nem abból állt hogy csépelték egymást és aki tovább bírta és nagyobbat ütött az nyert. Ez nem boxmeccs. Bocs, de így lehetett érteni amit leírtál.
    Végül elkezdtél terelni a páncélzat irányába (erről egyáltalán nem volt vita). Akkor szoktak ilyet csinálni, amikor elfogytak az érvek.
    Az ilyen nagy kétkezes kardok meg nem csak lovagi fegyverek voltak - a zsoldosok tették híressé. Többen voltak, ugyanolyan tapasztaltak és erősek, és ugyanúgy értékelték ha profin és könnyedén tudják kezelni.
    Kihagytam valamit? Ja ezt:
    "...szted kit érdekelt akkor, hogy mi-milyen nehéz?" - Mondjuk azt aki használta? Ahogy ma is?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák