Új hozzászólás Aktív témák

  • st6rbuck

    csendes tag

    válasz vargalex #20236 üzenetére

    Hello!

    Nem teljes téglázás szerencsére, talán a routing táblával vagy a firewall-al nem stimmel valami. A kritikus lépésnek a tap0 bridge-hez adását látom jelenleg, ezt követően ugyanis működik a beconfigolt openvpn szerver, viszont ha rebootolok, akkor a rendszer már nem működik.

    Logot nem tudtam olvasni, mert nem enged hozzáférni magához, ha aktív az extroot. A pendrive-ot rádugtam másik gépre, de azon csak a néhány módosított file volt, attól nem lettem okosabb. Most csináltam egy factory resetet, jelenleg alapon megy a router ezért már nem tudom megnézni a logot, viszont a sok próbálgatás között úgy emlékszem szétnéztem az alap jffs2-en és én nem nem találtam olyan logot, amiből kiderült volna a probléma. Az sajnos nem jutott eszembe, hogy permanens logolást állítsak be, de közben bőgött a gyerek, fürdetés, stb :)

    Egyébként átnéztem a first_steps-t, profi kis script, ahogy az egész firmware is.
    Ha jól látom, akkor még a régi pivot overlay módot használod az fstabban, Létezik egy preferred új pivot overlay is, nem tudom, az miben más. (http://wiki.openwrt.org/doc/howto/extroot)

    10.03-mal próbálkoztam először az extroot+openvpn bridge párosítással, néhány napig futott is a rendszer rendesen, aztán belefutottam abba, hogy egyszercsak restart után a firewall nem volt hajlandó elindulni és nem volt NAT meg net se, csak kézi firewall újraindítás után. (https://dev.openwrt.org/ticket/8738) Viszont ssh-val, Luci-val legalább be tudtam lépni a szerkezetre még ekkor is. Akkor dobtam az extrootot, most viszont örülnék a több helynek az overlayben :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák