Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    [link]
    A kínai és orosz után indiai oltóanyagot szerez be a kormány, igaz egyelőre csak a vizsgálatokhoz elegendő mennyiséget – értesült lapunk.
    Információink szerint az orosz és a kínai vakcina után újabb, egy indiai oltóanyag behozatalát engedélyezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Egyelőre csak akkora mennyiséget – mintegy másfél tucatnyi ampullányit – szerezhet be az Országos Kórházi Főigazgatóság, amennyi elegendő a hatékonysági és biztonságossági vizsgálatok elvégzéséhez.

    A készítmény dokumentációját az OGYÉI szakértői már vizsgálják. A szer az AstraZeneca Oxford nevű vakcinája licenceként készült, ebből szintén kétszer 0,5 milliliter egy páciens adagja. A BBC korábbi cikke szerint az AstraZeneca tavaly júniusban kötött licencszerződést az indiai Serum Institute of India nevű céggel, hogy az eljuttathasson egymilliárd adag oltást az alacsony és közepes jövedelmű országokba. A gyártó eddig az oltóanyagból Bhutánba, a Maldív-szigetekre, Bangladesbe, Nepálba, Mianmarba és a Seychelle-szigetekre szállított.

Új hozzászólás Aktív témák