Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz t72killer #59898 üzenetére

    Szerintem ez rossz megközelítés. Az, hogy enyhe covid után 70%-kal magasabb a szív és érrendszeri problémák gyakorisága, az konkrétan azt jelenti, hogy ennyivel többen fordulnak orvoshoz. Tehát ha a 20-as korosztályban volt évi 1000 eset, akkor miután a teljes társadalom átesett a covidon, lesz 1700 eset. Ha a 40-es korosztályban volt 50000 eset, akkor covid után lesz 85000. Valójában éppen így jött ki a 70%: fogták az egészségügyi adatbázisokat és megnézték, hogy covid előtt és covid után milyenek voltak az orvoshoz fordulások, és ez a 70% jött ki. (Mégpedig korosztálytól függetlenül, azaz a 20 éveseknél is, a 40 éveseknél is és a 60 éveseknél is.)

    Ha tehát sikerül rövid időn belül az egész társadalmon átzavarni a covidot, (mint ami UK-ban pl. cél(?)), az rövid távon azt fogja jelenteni, hogy 70%-kal nő az egészségügy terhelése (szív és érrendszeri vonalon), ami kb. azt jelenti, hogy ennyivel többet kell rá költeni (orvosok, kórházi ágy, gyógyszerkassza). Hosszabb távon talán némileg kisebb lesz, mert az idős korosztály elkezd időnek előtte kihalni, ami valamelyes mérsékelheti a költségeket. És persze lesznek egyéb hatások: pl. kevesebbet kell költeni nyugdíjra, de sokkal többet táppénzre. Több bölcsőde kell, mert kevesebb lesz a nagyi. Stb.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák