Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Tegnap linkeltem egy The New Yorker cikket a pandémia jövőjéről: abban is felvetették, hogy a jelenlegi hozzáállás, avagy a "már nem annyira veszélyes, mi lenne, ha egyszerűen nem vennénk róla tudomást", elég nehéz helyzetbe hozza azokat a rétegeket, akikre még még mindig eléggé veszélyes: ezek az immunhiányosak, vagy krónikus betegségekkel élők. Ez a réteg a cikk szerint USÁ-ban kb. a lakosság két százaléka, azaz 7 millió ember. Ők azok, akiket a kormány ("mindenki takarodjon vissza termelni"), és a társadalom ("hagyjanak végre nyugodtan sörözni") beáldoz.

    Velük foglalkozik ez a cikk:
    4 Things High Risk People Need Now To Fight Covid

    Hogy legyen mégis valamilyen esélyük, magukat kellene megvédeniük, ehhez azonban szükségük lenne pár dologra, főleg információra:

    1. Ismerni kellene a vírus terjedésére vonatkozó naprakész, és területileg lebontott adatokat. (Jelenleg a napi adatszolgáltatás szinte mindenhol megszűnt, és ami maradt az is nagyon pontatlan a tömeges tesztelés megszűnése miatt.)
    2. Ismerni kellene, hogy konkrétan milyen krónikus betegségnél milyenek a kilátások.
    3. Elérhető árú és hozzáférhető eszközök kellenének az egyéni védekezéshez. (Tesztek, maszkok, levegő cserélő berendezések és légszűrők. Ezek egyrészt nem megfelelő minőségűek (pl. a jelenlegi tesztek), illetve nincs egy egységes minősítő rendszer rájuk vonatkozóan.)
    4. Ismerni kellene a konkrét közösségi terek konkrét kockázatát. (Pl. adott helyen mik a maszkviselési szabályok, tesztelve van-e a személyzet, milyen a szellőzés, mikor mekkora a tömeg, stb.)

    [Ezekből a dolgokból nem csak a legelesettebbek profitálhatnának, hanem azok is, akik nehezebben viselik a járványt (pszichés okok, vagy korábbi rossz tapasztalatok miatt.)]

    #62524 t72killer Kanadában éppenséggel a BA.3 is szépen terjed, de a 4-es 5-ösben lehet, hogy tényleg több a svung...

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák