Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz pjen #62616 üzenetére

    A "marlin" a lényeg megragadásának nehézségéről szólt. Az én (amatőr) két mondatom (szándékosan) annyira távol van a lényegtől, amennyire csak lehet, noha a tulajdonképpeni cselekmény benne van. A linkelt oldal tetején lévő idézet már közelebb visz, de még egy több oldalas tanulmány sem pótolhatja a kisregény tényleges elolvasását. Ez van.

    Ami a "mi lesz velünk a sokadik fertőzés után" kérdést illeti, a cikk tényleg nem adja meg a választ. (Mert még nem is létezik.) Viszont ennek ellenére van benne egy csomó hasznos (a meginterjúvolt tudósoktól származó) ismeret, vagy hipotézis, ami segít a probléma mélyebb megértésében, és valamennyire valószínűsít egyes lehetséges kimeneteleket. Az sajnálatos, hogy az írott sajtó világszerte visszaszorulóban van, ezért a nívósabb ismeretterjesztés is inkább már csak világnyelveken érhető el (a tudomány nyelve pedig mindig is elsősorban valamelyik világnyelv volt, manapság főleg az angol).

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák