Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Mr K #66155 üzenetére

    2. felvonás. (Epilógus az előző részhez: hiába szűkitették le a forrást egy 30 fős irodaházra, a személy nem lett meg, a variáns pedig eltűnt.)

    Scientists are trying to find a mystery person in Ohio who has a new kind of COVID and is shedding it into the sewage
    (Az újabb rejtélyes variánst OHIO-ban találták ugyancsak a szennyvízben. Itt is tudják, hogy a minta egy bizonyos személytől származik, de két város szennyvízében is megtalálható, talán az egyik városban lakik, a másikban pedig dolgozik. Feltételezik, hogy a variáns (még) nem fertőző (hiszen csak egy embertől származnak a minták hosszú ideje), ugyanakkor feltételezik, hogy az illetőnek long covid-szerű tünetei lehetnek. Ezek a (szennyvízben talált) "rejtélyes" variánsok (nincs beazonosítható leszármazási vonaluk), új fertőző variánsok forrásai lehetnek (korábbi ilyen variánsok pl. hasonlóságot mutatnak a később megjelent Omikronnal). A kutatók szeretnék megtalálni ezt az illetőt is, mert ha közvetlenül lehetne tanulmányozni, az segíthetné megérteni, hogy hogyan lehetséges, hogy a vírus ilyen hosszan megmaradjon valakiben, és hogy az illető egymaga ilyen nagy mennyiségű vírust ürítsen. Népszámlálási adatok alapján tudják, hogy kb. 1600 szóba jöhető alany van (kb. ennyien ingáznak a két város között), és most a twitter segítségével próbálják megtalálni az illetőt. (Mármint szeretnék, hogy maga jelentkezzen: hiszen feltételezik, hogy az illető nincs jól, azaz eleve sejtheti, hogy valami nincs rendben.))

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák