Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Meg lehet halni az ötnapos spagettitől
    "A Bacillus cereus gyakori baktérium, ami könnyen megtelepszik szinte bárhol: talajon, élelmiszeren, állatokon vagy akár az emberi bélrendszerben. Számos törzse ismert, ezek közül vannak ártalmatlanok, sőt hasznos probiotikumok is, de néhány törzs súlyos ételmérgezést okozhat. Ezek az egészségre veszélyes bacilusok különféle méreganyagokat termelnek, miközben táplálkoznak és szaporodnak az élelmiszeren. Különösen szeretik a tésztát és a rizst, utóbbi miatt a kórokozó által okozott tünetegyüttes megkapta a „sültrizs-szindróma” nevet.
    [...]
    Ilyen helyzetben viszont nagyon fontos a helyes folyadékpótlás, és sokan nem tudják, hogy a víz vagy a cukros tea nem a legjobb választás. Az ugyanis az orális rehidráló folyadék (angol betűszóval ORS). [...] Minden patikában kaphatók olyan porok vagy tabletták, amiket meghatározott mennyiségű vízben feloldva ORS-t kapunk, ennek minden háztartásban alapkelléknek kellene lennie, különösen ott, ahol gyerekek is vannak."

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák