Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz pjen #115316 üzenetére

    Szerintem már beszéltünk róla, hogy a powerline használata miért bukta. Nem használhatod elosztóban.. illetve igen, csak akkor vállald minden következményét: pl. szakadozás. Egy fázison kell lenniük, plusz ha a szabadon álló konnektor távol van a médiaboxtól, megint adtál a szarnak egy pofont. (értsd: szobán belül se fogok 5 méter UTP kábelt kerülgetni a vodkafon kedvéért)

    Egy egységsugarú access point meg pont ideális ehhez, sőt még többet is tud, mint egy powerline és nem kell két szabadon álló azonos fázison lévő konnektor meg hosszú UTP kábel. Ja hát arról az apróságról meg ne feledkezzünk, hogy mindössze egy konnektort foglal és UTP kábelből is elég csak 1 méter.

    Ja hát arról nem beszélve, hogy a vodkabox nagyon háklis a jelre. Ha egyszer bekapcsolod úgy, hogy nem kapott netet, utána már hiába kap meg hiába írja ki, hogy minden rendben van, látszólag online, de semmilyen adás nem jön be, még a visszanézők se. Ilyenkor az egyetlen megoldás, hogy előbb kapcsolod be az AP-t, aztán ha már a vodkabox bekerült az offline loopba, áramból kihúz, visszadug és jéé minden műxik megint.

Új hozzászólás Aktív témák