Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    válasz cocka #134436 üzenetére

    "Mert a diginél egy netes adást konvertálnak digitális kábeles jellé, szóval nekem ez nem tűnik valódi DVB-C-nek. Míg a UPC-nél eleve a koax jön be."

    Alapvetően téves az elgondolásod. A Diginél a kábeltv (DVB-C) RF overlay-en jön optikán, azaz teljesen független az internettől és egy deka sávszélességet nem vesz el tőle. Bővebben lásd itt (RF Overlay fejezet). Amíg a 4iG nem vette meg, nem is voltak agyontömörítve a csatornák, kiváló minőségben jött minden. Sőt, ha lekapcsolták volna (mert még az is van 20-30) az analóg csatornákat, jöhetett volna még pár digitális mux helyettük, akár plusz fizetős csomag is. Majd a nagy összefonódás után kezdték lecsökkenteni a tv sávszélességét, elvileg vmi spórolás van így a fejálommásokra való lejuttatásban, meg ugyanazt a tömörített képet kapja aki opikán van, meg aki réz xDSL-en kapja az IPTV-t.
    Ez megint csak spórolás és az efik nettó sz*patása, semmi más. Akár lehetne 4K csatornát is tolni többet is DVB-C-n.

    Egyébként a CI+ modul is működhetne akár 1 vagy 2 hónapig is (sőt akár 1 évig is), mire kell neki a frissítés, csak persze a drága szolgáltató ezt is 1 hétre lőtte be.

    Személy szerint amúgy hatalmas baromságnak tartom ezt a box-os módit, úgy hogy amúgy mindig volt és most is van saját műholdvevőm. Csak a különbség az, hogy az nem fagy le, nem vesz ki belőle a szolgáltató saját kedve szerint funkciókat és azt veszek fel és nézek vissza amit akarok. Megveszi az ember a smart tv-t, tud felvenni visszatekerni mindent is 1 távval, majd rádugod a boxot és le van butítva kb. monitornak. Holott ott a tuner benne, mindent is tudna vele. Nemrég vettem egy új LG smart tv-t, DVB-C és a műholdas antenna is rá van kötve, 4K adást is veszi műholdról zökkenőmentesen, felvenni is tud. A szolgáltató féle smart funkciókból meg szerintem sokan nem kérnek, mert lásd ott a Telekom tv, mindenféle app-al, de már a legtöbb tv is tudja mindezt, ha meg nem akkor vesz legfeljebb a user egy Chromecast-ot vagy hasonlót ami jól használható is. A szolgáltatók ezzel a smart-osított IPTV-vel lemaradtak egy 10 évet :D
    De leginkább a választáson van a hangsúly, én döntöm-e el akarom-e, kérek-e plusz fogyasztót, plusz távirányítót, stb..
    Bocs a hosszú OFF-ért :D

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák