Új hozzászólás Aktív témák

  • Wovbagger

    tag

    Sziasztok,

    a sztorim röviden annyi, hogy hosszú évek óta használom itthon a UPC hálózatát, és alapvetően nem volt vele gondom. Persze fordultak elő időszakos kiesések olykor, de mivel nem én üzemeltetem a 112-es segélyhívó vonalát, így nekem ennyi belefért. A mostani áremelésnél viszont összehúztam a szemöldököm egy kicsit, és bementem az ügyfélszolgálatra, hogy átmennék más szolgáltatóhoz, és így kaptam egy nagyobb csomagot olcsóbban, mindössze a modemet kellett kicserélnem, és leadnom a régit.
    Ez a hét elején történt, és azóta van gondom a szolgáltatással. Egyelőre annyit tudtam kiszűrni, hogy ha a qbitorrent 4.6.4 fut, akkor elszállnak a pingjeim. Mikor ma hazajöttem, és tesztelni kezdtem mindössze egy PC-vel kapcsolódva a modemhez - CH7465VF - akkor a Google DNS-é hez - 8.8.8.8 - 6 és 12 ms közötti ping-eim voltak 8 ms-os átlaggal. Miután elindítottam a torrent alkalmazást lett két request timed outom, aztán egy 354 ms-os majd egy 48 ms-os pingem, a többi csomag 20 ms alatt volt.
    Eközben viszont a torrenten sem történik semmi, a mai esti forgalmam 0 (nulla) bájt másfél óra alatt, és a kliens panaszkodik, hogy "nincsenek közvetlen kapcsolatok. Ez hálózat beállítási hibákra is utalhat", viszont én megesküdnék bármelyik Vodafone ügyfélszolgálatos életére, hogy nem állítottam át semmit múlt hét óta a kliensen.

    Rákerestem a topicban a "torrent" kulcsszóra, és olvastam olyanokat, hogy "ragaszkodom az Ubee modemhez, mert ebben még nincsen latency spike és egyéb hibák torrentnél", és amennyire emlékszem nekem is ilyen uborka nevű modemem volt eddig. A többi válasz viszont egy kicsit magas volt nekem.
    A kérdésem az, hogy merre induljak? Ha azt mondjátok, hogy a Bittorent topicba, akkor szívesen átfáradok oda, tanakodtam is, hogy hol kéne erről a témáról érdeklődnöm, de két helyen nem szerettem volna ugyanazt a kérdést feltenni.

Új hozzászólás Aktív témák