Új hozzászólás Aktív témák

  • infeeeee

    csendes tag

    Sziasztok
    Nekem is megjött ez az új ubee csoda, hát ennél borzasztóbb dolgot én még életemben nem láttam...
    Na amiket nem találtam meg, hátha valaki tud segíteni:

    1. DHCP
    Hálózaton belüli fix ip-ket hogyan lehet állítani? Nagyon fura volt, előző routerről valahogyan emlékezett, hogy az asztali gép volt a fix 192.168.0.2 a média szerver pedig a .10, (egyáltalán honnan tudhatta ezt, a router kezelte nem a gépek kérték), de ha tegyük fel én ezt meg szeretném változtatni, akkor hogyan? Ha már van benne portforward, akkor jó lenne tudni h mi megy hova...

    2. DNS
    Általános - helyi hálózat alatt van egy DNS beállítási lehetőség. Ezt átírnám a szokásos google-ére (8.8.8.8 stb) de ha ezt megteszem jobb esetben csak elmegy a net amíg vissza nem írom az alapra (192.168.0.1; 0.0.0.0) de volt már h az egész meghalt tőle és csak hard resettel lehetett ujra bekapcsolni. Jó helyen keresem ezt a beállítást, esetleg alatta a local-t is át kéne írni mittomén h google? vagy ez valami egész más? vagy kaptam egy hibás eszközt? vagy kedvenc szolgáltatónk úgy döntött, h mostantól csak az ő dns szervereit lehet használni?

    2. DDNS, (ez már lehet h az én bénázásom....)
    Azt még elfogadom hogy nincs benne DDNS, volt már ilyen routerem, de az egyik gépre felrakott noip ddns programmal se megy. sőt, 80-as port nyitva, mégse érem el a honlapot kívülről ip-t beírva, pedig lanon levő gépekről szépen betölt. tűzfalát lehet ki kéne kapcsolni?

    Köszi előre is a segítséget: infeeeee

Új hozzászólás Aktív témák