Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz Alteran-IT #31046 üzenetére

    "Nade a UPC-nak úgy van megcsinálva a hálózata, hogy még ha nincs is internetelérése a modemnek, akkor is eléri a hálózaton a UPC eszközregisztrációs oldalát, ahol az ügyfél saját maga tudja regisztrálni az eszközt"
    Tudom, én is UPC-s vagyok! :)

    "persze csak akkor tudja regisztrálni, ha rendelkezik előfizetéssel és szereld magad csomagot választja"
    Ennek szerintem semmi köze a szereld magad csomaghoz, ellenben a HGW MAC címének már benne kell legyen egy alap adatbázisban, amiben az összes UPC-nél regisztrálható eszköz ott van!

    "mivel megszűnt az előfizetés, így a modem ki lett véve a rendszerből"
    Nem tudom ez mennyire törvényszerű eljárási módszer, de nekem is van apróban vett EPC3925 HGW-m, beregisztráltam, és jelenleg is azt használom! Bár nem ismerem az előéletét, nem érdekelt, árulták, én megvettem, hazahoztam, és működik, de feltehetően nem élő előfizetéshez volt, amit azóta is fizetnek, modem nélkül!

    "De ugye a gond az, hogy kommunikáció ide vagy oda, akkor se tudja lefrissíteni magát, vagy csak nem akarja, mert ugye a szoftverfrissítést azt nem netről kapja, hanem a UPC hálózatáról."
    Ez így van, szoftvert csak regisztráció után tudna letölteni, az enyém is így csinálta, amikor megvettem még 2011-es fw volt rajta bekapcsolás után!

    Röviden a lényeg, ha le van tiltva a hálózatról, ergo nem tudod regisztrálni, akkor az papírnehezék, esetleg még 4 portos Gbit-es switch-nek, és WiFi AP-nak is használhatod, de HGW-nek már kevésbé...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák