Új hozzászólás Aktív témák

  • Adams007

    tag

    Sziasztok!
    Néhány hete írtam a topikba, hogy az internet szakadozik ([link]), akkor a csillapító kivétele megoldotta a problémát. Azóta viszont néhány este újra tapsztaltam, hogy rövid időkre megszakad a net. Korábban teljesen eldobta a netet a modem, tehát újraindítás segített csak, most viszont kb. 20 másodpercre megszakad, majd visszajön a net, viszont ezt kb. percenként megtörténik, tehát elég zavaró (a megszakadás alatt elérhető a modem webes felülete, és minden rendben szokott lenni).
    Most délután pedig elég érdekes jelenséget produkált a modem: egyszer megszakadt a net, de a ledjei normálisan világítottak, majd újraindítás után a ledek alapján rendben kapcsolódott, de nem lehetett elérni se az internetet, se a modem diagnosztikai lapját. Éppen most állt helyre a hozzászólás írása közben, nagyjából 20 perccel a legutolsó újraindítás után. Miközben nem lehetett semmit elérni, a telefon vonalat jelző led villogott, pedig annak világítania kellene.
    A kérdés, hogy a modemmel lehet valami baj, vagy a UPC hálózat ilyen mostanában? A DS és US értékek rendben voltak mindig, amikor néztem, kivéve az egyik megszakadásos időszakban egy-két DS csatornánál az SNR leesett 35 dB-re a szokásos 39-39,5 dB-ről. A net sebességével sincs gond, viszont a szakadások elég kellemetlenek.

Új hozzászólás Aktív témák