Új hozzászólás Aktív témák

  • tomp

    félisten

    Tegnap végre egy normális technikus volt kint.
    Ő is megmérte a koaxot és jó volt.
    Elmondása szerint vagy a háznak rossz a földelése(elrohadt a pincében lévő földelő szonda) vagy valamelyik lakásban nullszakadás van így túlfesz kerül a koaxra.
    De lejelenti, hogy hálózat átvizsgálás kell a házban!
    Közben kértem infót a közösképviselőtől. A ház elektromos hálózata régi igen. De a földelés megfelelő. Elmondása szerint ha megszűnt volna a ház földelése akkor nem csak a koax rázna. Ezt amúgy a upc-s technikus is mondta, hogy előfordulhat a szonda rohadás de akkor más is rázna...
    Inkább az lehet, hogy az egyik lakásban van villamoshálózati hiba így olykor túlfeszt lök a koaxra. Ez inkább lehet mivel a technikus távozása után hirtelen szétesett a TV és a CB is mutatta a feltöltési jelszinteken a gondot majd kb 2óra alatt szépen visszament a normál értékekre. Délután megint volt egy löket majd megint visszaállt.
    Délután már hívott is a UPC, hogy a házban hálózati minőség javítást kell végezniük. Csütörtökön jönnek is. Átvizsgálják a ház teljes koax hálózatát, ellenőrzik az eszközöket, emeleti dobozokat. Végre egy technikus aki valóban érdemi munkát végzett!

Új hozzászólás Aktív témák