Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz csp01 #1020 üzenetére

    Hk-ról van szó, ráadásul II. vh, szovjet, és öntött. Nem kell megijedni a reszelő használatától. A T-62-nél nekem is volt egy jó fél millis perem, amit el kellett dolgozni.* Ráadásul azon nincs is ott hegesztés. A T-34/85 tornya ebből a szempontból jobb, eleve ott van az illesztés, ahol a hegesztési varrat volt. Nem kell teljesen eldolgozni, de az éleit el kell tompítani mindenképpen.** Ráadásul ahogy hegesztve voltak azok a tornyok... Idővel rá fogsz érezni. És érdemes megnézni képeket is, nem minden esetben kell pl az illesztési hézagokat eltömíteni. A motortér tetején jól tetted, hogy otthagytad pl. De pl a II. vh végi (44 közepétől főleg) német hk-k lemezei sokszor csak tessék-lássék lettek összehegesztve, át lehetett látni a lemezek között. Az szovjet hegesztett tornyok sem voltak különbek, főleg az SZTZ által gyártottak voltak roppant fércmunkák.

    * - A Tamiya T-62A-n nagyon látszik a szerszám kora. Rengeteg öntési hiba, peremek, sorják, hézagok minden létező helyen. A cső meg a Tamiya szokásos hulladéka. A két fél között kb 1 mm eltérés van átmérőben, képtelenség kör keresztmetszetűre csiszolni. Nem csoda, hogy régebben mindenki gondolkodás nélkül cserélte a csöveket esztergáltra. Kidobócsap nyomok minden alkatrészen. A tartályok illeszkedése sem éppen mintaszerű, úgyhogy nem is fogom felrakni őket. A futógörgőket is körbe kellett csiszolni mindet, mert a közepükön szépen körbefutott egy negyedmilliméteres sorja. Mondjuk legalább olcsó készlet. És még mindig sokkal inkább méret- és alakhelyes, mint a Trumpeter készlete.

    ** - És ha ott is hagysz egy keveset, akkor azt megkínálod egy agresszívebb modellragasztóval, vagy óvatosan hitrohígítóval. Ezek feloldják a PS-t, és valamennyire még formázhatóvá is teszik. A Tamiya Extra Thin és hasonló gyorsan párolgó ragasztók erre alkalmatlanok. Másik lehetőség, hogy teljesen lereszeled, a szükséges helyen karcolsz egy kellemes méretű árkot, és abba beleragasztasz húzott szálat, vagy akár valamilyen profilszálat. Természetesen bőséggel meglocsolva ragasztóval, de megintcsak elsődlegesen az alakíthatóság végett. Így egy késsel bele tudod nyomkodni a hegesztés mintázatát. Szál helyett feltöltheted púposan tömítőpasztával, amit megintcsak tudsz alakítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák