Új hozzászólás Aktív témák

  • Grga_Pitic

    aktív tag

    válasz _seth_ #7190 üzenetére

    Nekem Godox S-type van, de az nem fém. Műanyag léte ellenére stabilan rögzít 80x120-as softboxot is, igaz a döntésével legutóbb eléggé kínlódtam, mert kicsit akadt. A vaku rögzítése zseniális, a Yongnuo 560-hoz hasonló méretű vakuk még beleférnek. Ára 20 dollár alatt van, szerintem annyit bőven megér.
    Fémben a Phottix Cerberus jelent meg nemrég, viszont elég húzós, 100 eurós áron látok fent eBayen.

    Mindkettő tud beakasztós, összehajtható softboxot is fogadni (Lastolite Ezybox koppintás), én a Godoxszal használok is ilyet, így hordozható a cucc. A Godoxra ernyő is rakható (valszeg Phottixra is), illetve olyan adapter, amivel több vakut tudsz rárakni, ha kell a kalória.

    Mikrosatnál amúgy kapható többféle Bowens bajonettes adapter, úgy nézem fémből is vannak, de szerintem nem rakható rájuk összehajtható softbox. Persze, ha ez nem szempont, akkor ezek is jók lehetnek.

    Boom állvány:
    Az 5 ezer Ft nagyon jó ár érte, még ha nem is csúcs minőség. Én kb. 6 ezer körül vettem Aliról egy kínai remeket (csak boom kart!). Eddig egyszer raktam rá rendszervakut egy könnyű softboxszal, de úgy éreztem, hogy bármelyik pillanatban összenyaklik...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák