Új hozzászólás Aktív témák

  • ggabor55

    csendes tag

    Sziasztok!

    Február közepén elromlott az eredeti táp a gépemben, ami Dell Precision T1600. Megnéztem itt az ajánlott tápok listáját, és vettem bele egy új FSP 250-60HHN tápot. Aktív használat közben nincs is semmi baj, viszont ha kb. 10 percig nem csinálok semmit (pl. elmegyek a géptől) akkor egyszerűen újraindul (hard reset).

    Ez a hiba körülbelül akkor ütötte fel a fejét amikor kicseréltem a tápot, viszont ha jól emlékszem, akkor pont ekkor kaptam meg a Windows frissítést az Inteles procikra is.
    Hónapok óta próbálom megoldani a hibát, már minden driver-t frissítettem, sőt, még a legújabb BIOS-t is feltettem, ami most jött ki márciusban. Először azt hittem hogy a valahogy összefügg a képernyőkímélő indulásával, mert az is 10 percre volt állítva. Most 30 percen van, és az automatikus alvó mód ki van kapcsolva. Próbáltam minden energiagazdálkodást kikapcsolni, de nem jártam sikerrel.
    Megnéztem az Event Viewer-ben is az eseményeket, de az újraindulás előtt semmi sem történik. Csak az újraindulás után írja hogy a PC váratlanul újraindult.

    Rettentően frusztráló hogy mindig mindent el kell azonnal mentenem mielőtt bárhova is elmennék pár percre, mert mostanában már 5 és 10 perc között bármikor újraindul.

    Dual-boot módban fent van az Ubuntu is, abban nem tudtam reprodukálni az újraindulást. Bár hozzá kell tennem hogy csak kb. fél óráig próbáltam.

    Konfig:
    Windows 10
    Dell Precision T1600
    Intel Xeon E3-1270
    16GB RAM
    nVidia Quadro 2000
    256 lite-on SSD, 1 TB WD blue HDD

    A táp a hibás, vagy valamilyen szoftveres gondom van?
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák