Új hozzászólás Aktív témák

  • PAtr0n

    addikt

    válasz stol #6079 üzenetére

    No méricskéltem picit működés közben HKC barátomat. Tehát gépben bent, és bekapcs:
    Bekapcsoláskor szinte egyből 12V-ra ugrik, megszaladásnak nyoma sincs.
    Rendszer boot-kor 11.95-12.1V között ugrál, 5V-os ág alapon 5.23 körüli, 3.3V-os ág 3.38-at mutat. Persze ez még korántsem nyugtatott meg, ezért elővettem Orthos és Furmark barátomat, és ráuszítottam a rendszerre... egyszerre :B
    A két cucc futtatása közben a 12V-os ág 11.90-et produkált, és szinte el sem moccant onnan. 5V-os ág körülbelül 5.15-re zuhant, 3.3V-os ág maradt 3.38 körüli.
    Így hagytam izzadni a gépet 2 órán keresztül, de nem változott semmi, csak a hőmérséklet a zárt házban. 69°-ig emelkedett a CPU hőmérséklete, és a táp is fújta a meleget rendesen.
    Nem mondom, hogy teljesen nyugodt vagyok, de a videón látottakhoz képest talán mégis.
    Sajnos a teljesítménymérőt elfelejtettem elvinni, de nem hinném, hogy ez a konfig 150W-nál többet kérne a hálózat felől. Sajnos műterhelésem nincs, de valahonnan fogok szerezni, mert kíváncsi lennék rá, hogy ha ráaggattnék valóban 420 Wattot, mit szólna ez retek.
    Konklúzió: Marad a táp, legfeljebb gépet újítok barátnőmnak ha mégis befakkolna :D

    Kérdés:
    Elővettem a beteg Seasonic tápomat, és elkezdtem szétszerelni, méricskélni, terhelés nélkül. A bordákra csavarozott nagy disznó FET-ek végzik a dolgukat, mindegyik szolgáltatja a megfelelő feszt, amire hivatott. Persze most nem kapcsol le. Egyedül a -12V-os ág volt gyanús, ott kb. -11.45V-ot mértem. Lehet ez a probléma? Most az elkók kiforrasztásánál tartok, holnap beszerzek újakat. (Remélem nemFuhjyyu-t árulnak :DDD)
    Ha már itt tartunk... milyen kondi márkáktól óvakodjak még?

    "Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Új hozzászólás Aktív témák