Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #10708 üzenetére

    Ahogy írtad is ezek alapműveltségi kérdések. Bármelyik biológia könyvet kinyitod akár általános iskolait is, de középiskolait pláne, akkor megtalálod benne a válaszokat. Nekem is meg kellett tanulnom, hogy felvételizni tudjak, sőt kitűnően meg kellett, hogy fel is vegyenek az egyetemre.
    De hála Istennek, hogy nem maradtam meg a középiskolás mese szintjén. Az egyetemen megtanulhattam a genomszerveződést, fejlődés biológiát: láthattam négyszárnyú vagy éppen a csápja helyén lábat viselő drosophilát, megismerhettem a homeobox gének szerepét fontosságát, a DNS transzláció, transzkripció részletes mechanizmusát. Gyakorlatokon magam mutáltathattam E. coli-t vagy éppen annak fágját. Tanulhattam populáció genetikát, így megtudtam mi az a génsodródás, a különböző allélok gyakoriságának a szerepét egy populáció fenn maradásában vagy, hogy változik meg ha a környezet megváltozik illetve milyen kölcsönhatások lehetnek a populációk között. Tanultam több éven át ökológiát, megismertem hogyan versengenek az élőlények a különböző forrásokért és így foglalva el egy ökológiai fülkét. Ott van a rendszertan is, rengeteg mindent tanultam mind az állatok szerveződéséről, növények hibridizációjáról is és még sorolhatnám oldalakon keresztül (pl.ott vannak a kémiai tantárgyak is, radiokémia ahol nekünk kellett izotópok arányát meghatározni ismeretlen mintákban stb). És persze meg tanultam hogyan ismerték fel ezt a rengeteg mindent amit meg kellett tanulnunk és magam is részt kellet hogy vegyek új eredmények feltárásában.

    És bármilyen meglepő arra az eredményre jutottam és jutok napról napra, hogy a tudományos eredmények nem mondanak ellent a Bibliának, nyílván nem fizika vagy biológia könyv a Biblia, de ami van utalás az mind megállja a helyét külön misztifikálás és egyéb belemagyarázás nélkül is. Nyílván való, hogy vallásos meggyőződés nem befolyásolhatja a kutatók munkáját és teljesen objektíven kell az eredményeket értékelni. És ez nem baj, mert az eredményeknek tárgyilagosnak és egyértelműnek kell lennie, ezért mehet előre a tudomány, de ez érthető is, hiszen a megismerhető világ nem is enged mást, ha valami meg lett mérve akkor az annyi, és kész. Ezért is merek bátran és félelem nélkül olvasni cikkeket, sőt érdeklődve a megismerés szándékával olvasom (valaki utalt rá, hogy a keresztyéneknek rettegve kell körbenézni a világba, mert csak azzal szembesülhet hogy az istene az csak mese és mítosz, nekem mégis maga a világ az egyik legcsodálatosabb Isten bizonyíték).
    Az a szomorú csak, hogy valakik ezt a tárgyilagos, vallási szempontból semleges tudományos hozzáállást Isten tagadásra és végeredményben gyalázásra használják fel, és nem veszi észre hogy ennek már semmi köze a tudományhoz, mert nem tudja igazolni az állítását.
    Köszönöm Istennek, hogy napról napra egyre jobban megismerhetem az ő akaratát és teremtett világát.

    Tehát jó játszadozást a mesék birodalmában.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák