Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    Szerintem a Teremtésnek a legnagyobb tanítása az Isten által adott teremtési rend. És talán pont az a baj az evolúcióval, hogy pont ennek a teremtési rendnek megy neki (amellett hogy nem is ad választ a világ keletkezésére), ezért nem tudok egyetérteni vele a legkevésbé és inkább vállalom azt hogy 100% teremtés, mint hogy az evolúciót Isten feltételezett eszközének tekintsem és próbáljak megfelelni a mai divatos, nem megalapozott irányzatnak. A mai világ nyomorúságának nagy részét pont a teremtési rend felrugása miatt van szerintem. De ez nyílván egyén függő, akinek a hite engedi fogadja el, de én nem tudom ezt elfogadni és ebben meg is erősített Isten.
    Dalai Láma is leírta szépen, hogy neki mit tanít a Teremtés, de ha az evolúció szemszögéből nézzük ezeket a dolgot ezek máris nem annyira egyértelműek és rengeteg magyarázkodás és megalkuvás kell. Ezért kell szerintem úgy érteni ahogy le van írva, igen hat nap alatt és szavával teremtette Isten a világot.

    Szóval nem akarom tovább bolygatni a témát, de pont múlt héten foglalkoztam a teremtési renddel részletesebben és rengeteget tanultam Istenről, jobban megismerhettem ezáltal. És nyilván, hogy a teremtési rendet elfogadhassuk elég erősen el kell vonatkoztatnunk az evolúciótól.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák