Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz D1Rect #13423 üzenetére

    A "tudományosság elutasítása" viszi előre a világot , ha senki nem kérdőjelezné meg a "hivatalos igazságot" még mindig ott tartanánk, hogy a föld lapos és a nap forog a föld körül.
    azert ez vadul hangzik. a tudomanyossagot (mint modszert) nem hiszem hogy tagadni kellene. a ketelkedes a tudomanyos eredmenyekben viheti elore a tudomanyt de nem az az elso lepes. a ketelkedesnek kell legyen egy alapja.

    a "hivatalos igazsagokban" (hogy a szavaidat hasznaljam) nem ketelkedik senki, viszont ujabb kutatasokat epitenek ezekre. ha kiderul hogy valami eredmeny nem felel meg az elvarasoknak akkor kideritik az okokat egyre nagyobb koroket rova a keresesben. ha eljutnak oda hogy a hibaforras egy regi "igazsag" akkor azt lehet javitani vagy akar ujat fogalmazni megfeleloen kihegyezett kiserletek utan.

    szoval siman csak "elutasitani" egy tenyt alap nelkul nem biztos hogy elorevinne a "tudomanyt".

    tudomanyos elmeleteket (amik azert nem igazsagok) lehet es szokas is tagadni akkor is ha nincs igazi tudomanyos oka vagy gyanuja az elutasitasnak. ezeket siman tagadjak tudosok es nemtudosok is meggyozodesbol, politikabol, pozicioharcbol, feltekenysegbol, kenyelembol, felelembol, vallasossagbol stb.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák