Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #15465 üzenetére

    az egnek pont ugyan annyi a szerepe mindket peldaban: hasonloan mint az osszetett tenyernek imadkozasnal, csak egy jelkep. egyet ertek veled, nem azert vagyok boldog mert az egre nezek hanem mert az egnezest osszekotom valami massal. a szarcsoves peldaban nagyon egyertelmu hogy mivel. a "csak az egre nezek" peldaban nem egyertelmu. de ettol meg van valami belul, csak arrol nem irtunk mert nem jott fol - de ha ranezek valamire es boldog leszek tole akkor az a valami "jelent valamit" a szamomra.

    "folyamatosan összemosod :) Elmondanád, hogy miért?"
    megprobalom.
    az anyukad kajajanak szerintem a szerepe pont az mint az imadkozo keznek ill az egnek. nem attol vagyok boldog hogy osszeteszem a kezem/egre nezek/eszem anyu foztjet hanem azoktol az emlekektol vagy erzesektol amit ez felidez. probaltam irni peldat parral lejjebb, hogy a kedvenc kajadat kellemetlen korulmenyek kozott enned, talan eszre se venned mit eszel. szoval nem a kajatol vagy boldog, ezt allitom. ahogy te is mondod hogy mikor a sazrcsobol szabadul valaki akkor nem az eg miatt boldog hanem attol ami tortent.
    szoval nem osszemosom, inkabb szetvalasztom es osszekotom egy lancba. mas szerepe van az eloidezo tevekenysegeknek (eves, kez, egrenezes) es mas szerepe van annak mit eloideznek (erzelmek, emlekek).

    "Sehol nincs ott a monotonitásod."
    hogyne lenne.

    en sem azt allitom hogy egy bizonyos zenei gyakorlat monotonitasa egy steril laboratoriumi valami ami eletunk vegeig tart attol a pillanattol hogy megszuletettunk. ha a gyakorlasnal maradunk akkor amint az anyag beepult az izommemoriaba onnantol keszseg szinten jon elo es nem kell kulon gyakorolni. azt hiszem ebben egyetertunk.

    ez a fajta fizikai(?) tanulas lepcsozetesen vagy platosan epul (es nem folyamatos fejlodes ahogy irtad), egy ideig semmi, aztan hirtelen beepul, aztan megint semmi, aztan ujabb lepes. a lepcso idobeli hossza a rovidtol nagyon hosszuig, akar honapokig vagy evekig terjedhet.

    ha hosszu hetekig nyustolsz egy bizonyos technikat vagy a neopolitan skalat napi szinten akkor az az en szotaramban az monotonitas. szerintem ez a szo erra tokeletes. nyilvan a nagy kepben a fejlodes all ami a tudas beepuleseinek a folyamata. a monotonitasbol jon a fejlodes.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák