Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #15823 üzenetére

    akar kivancsi valaki akar nem, velemenyem szerint a taoizmus nagyon is megfelelo mindenkinek, ha arra hasznaljak amire valo. azt hiszem ezt a kerdest jobban meg tudom itelni mint pl te :)

    "A keresztyéneknek sincsenek varázslatos barátai és nincsenek varázslatos tények, attól még valami nem lesz varázslatos, hogy a taoisták nem vesznek róla tudomást "
    maradjunk annyiban, hogyha valaki pl. repked az varazslatos. amig te nekem nem repkedsz egy sort addig az varazslatos. ha egy repkedo ficko a baratod (meg hasonloak) akkor varazslatos barataid vannak.

    "Megértem, hogy szerinted, az az ok, hogy az ember nem követi a tao-t, de hogy miért nem az már nem fontos. Ok. "
    leirtam mar hogy mi az oka annak hogy az emberek eltavolodtak a taotol, es e miatt az aranykor lealdozott. es pontosan igy van, szamomra ez a tema nem tul erdekfeszito. ne haragudj de engem nem hoz lazba az, hogy idszam elott vagy otezer evvel pontosan miert is ert veget az aranykor. teged biztosan ez nagyon erdekel es sajnalom hogy nem tudok kielegitobb valaszt adni. en nem vagyok tortenesz. meg az orientalisztikat is kinaologianak mondom :) (koszonom amugy)

    itt es most bevallom toredelmesen, hogy peldaul a pentaton skala hangzasvilaga se hoz lazba annyira, se a kalligrafia, se a feng sui legtobb tanitasa. pedig ezek is taoista tanok. a szexualis tanitasokat sem kovetem, bar volt ido amikor gyakoroltam. a taoizmus nem beklyo, nicsenek szigoru eloirasok benne hogy miket kell bemagolni - ahogy ezt irtam is mar. szoval ha ezekrol kerdeznel esetleg le tudom irni az alapdolgokat, de lehet hogy nem lesz kielegito. ja es ezek kozul egyikben sincs se satan, se sarkany se semmi ilyen izgi misztikus dolog. oke, a feng suiba egy kicsike, de az is non-figurative.

    "Pedig lehet visszatérni, ha az ember tudja miért tért el tőle, de ha nem, hát nem... Ha a végén kiderülne, hogy nincs is tao amitől eltérhettek volna, le kellene húzni a rolót."
    koszonom a tanacsodat, de eleg jol le van irva a tanitasokban hogy hogyan lehet visszaterni a gyokerekhez. meg sokat kellene tanulnod ahhoz hogy ehhez a temahoz erdemben hozza tudjal tenni valami pluszt.

    a kovetkeztetesed meg fura. pl kymco-t nem erdekli a teremtes vs evolucio problemaja ahogy irta itt regebben. pedig ha az evolucio igaz akkor a biblia hamis, szoval akkor keresztenysegnek egybol rolo. :) gyorsan kifutnank igy a vallasokbol ha igy kovetkeztetnenk, aztan maradna a kartyajoslas :)

    "Attól hogy valami nem fér bele a te taoista világgépedbe az attól nem kiagyalás és kitaláció."
    csak a pontositas vegett: vannak akik szerint ezek a dolgok belefernek a taoista vilagkepbe. szamomra a valos vilag kepebe nem fernek ezek bele, a taoizmus nem tiltja az ilyesmit. a keresztenyi figurak nem "ellenkeznek" a taoista tanokkal, a taoizmus nem foglalkozik ezekkel.

    "De érthető, hogy emiatt soha nem is fogod beismerni, ellenkezik a tanaiddal."
    nekem nincs mit beismernem. nem ugy van hogy en csak azert is taoista vagyok pedig isten zaklat estenkent telefonon csak titkolom. de kisdobos szavamat adom hogy amint felhiv idejovok es beismerem meg akkor is ha ellenkezne a taoista tanaimmal (noha nem ellenkezik). meg akkor is idejovok ha csak azt mondja bocs teves szamot hivtam es leteszi.

    "Ami pedig túl mutat a te világképeden azzal pedig már nem is érdemes foglalkozni, mert nem fogod megtalálni a boldogságodat"
    ahogy irtam azert nem foglalkozok a keresztenyseggel mert nincs idom tokolodni fantaziavilagokkal, rovid az eletem ahhoz hogy ezeket probaljam kajakra letuszkolni a torkomon. a keresztenyseg aztan igazan nem hianyzik a boldogsagombol, az eletem spiritualis resze teljes es kielegito a nelkul is. kerlek allapodjunk meg, hogy hadd tudjam en hogy en miert csinalok vagy nem csinalok valamit. sokmindenben vitazhatunk, de azt hogy en miert csinalok valamit azt en jobban tudom mint te.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák