Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz csubuka #2782 üzenetére

    Ha a fali doboz egyébként stabilan áll a falban, csak az a része van kikopva, amibe a karmok belekapnának, akkor abba két komponensű ragasztóval bele lehet ragasztani egy gyűrűt, amibe már rendesen bele tud kapni a konnektor kampója. Ilyen gyűrűt magad is tudsz csinálni, pl: veszel egy másik szerelődobozt, levágod az elejét 2-3 cm vastagságban. Ezt a gyűrűt belepróbálod a falban lévőbe. Ha az még nincs annyira kikopva, hogy könnyedén belemenjen a gyűrű, akkor a gyűrűt el kell vágnod és ki kell vágnod belőle egy kb fél centis darabot. Ha így már bele tudod illeszteni, akkor mehet a beragasztás. Ragasztás után már nem fog kijönni belőle a konnektor. Konnektor szerelés előtt minden esetben kötelező az áramtalanítás !!!!! Még akkor is, ha téged nem ráz az áram. (ami egyébként is egy h#lyeség, mert mindenkit meg tud rázni.)

    Nekem olyan problémám is szokott lenni, hogy az olcsóbb szerelvényeken olyan gyenge anyagból van ez a karom, hogy ahogy betekerem a rögzítőcsavart, elhajlik.
    Ilyenkor nincs más, mint konnektorcsere. A Legrand dupla-karmos rendszere jó, az nem szokott elhajolni.

    A gombnyomásra kiadó konnektorokkal az a baj, hogy abból ki lehet húzni a dugaszt gomb nélkül is és mindig akad aki megpróbálja. Tehát hiába a gomb rajta, mert aki okosan használja, az amúgy se tépi ki a falból, mert két kezét használja és lefogja, de aki nem figyel rá, az a gombosból is csak kirántja a porszívót /vagy bármit/ és rögtön jön vele a konnektor is.

Új hozzászólás Aktív témák