Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    válasz demars #5553 üzenetére

    Én is villamosmérnök vagyok, és pont a mai napon szereztem villanyszerelő OKJ képesítést :)

    Érdeklődnék merre induljak, mik lennének a lehetőségeim a fent nevezett két végzettség birtokában?
    Ajánlottátok már itt korábban az általányadózást egyéni vállalkozóként, lehetne-e esetleg ennek egy előszobája a számlás magánszemély, vagy jobban járok úgy kezdek, hogy beülök egy órára egy könyvelőhöz? Van 2-3 könyvelő ismerősöm is, vagy ki az aki ilyen irányú (vállalkozás indítás) szaktanácsot tud adni?

    Lehet beíratni tevékenységi köröket vállalkozóiba, tudnátok felsorolni 5-6 de akár 20-30 ide csengő dolgot amire ezekkel jogosult vagyok, vagy amikre jogosultságot további ilyen-olyan ráépülő képzés adna?
    Cél lenne a ráépülők (regisztrált villanyszerelő, érintésvédelmi felülvizsgáló, stb) megszerzése, ezekhez ha jól tudom 3 év gyakorlat kell, ennek egy magánvállalkozás megléte megfelelő bizonyíték?

    Napelemtelepítés is jó lenne, bár a magasságtól erősen irtózom (ez talán a normál villanyszerelést még az esetek 80%-ában nem akadályozza, na de a napelem az nem egy másik fejezet hanem kompletten másik könyv).

    Ugye villanyszerelői gyakorlatom még nincs, nyilván a képzésben nem kellett falat bontani meg ilyenek, preparált panelokon történt szerelés. De szeretnék is ezekbe beletanulni. Menjek el svarcba szaki mellé hétvégente? Vagy vállaljak eleinte apróbb majd nagyobb munkákat és fokozatosan beletanulok youtube segítséggel?
    Aztán jó lenne valami olyan célterületre rámenni ami összevág a diplomámmal, a kettőt együtt tudnám használni, akár ipari automatizálás kiépítése, javítása. De nagyon örülnék még ilyen jó ötleteknek.

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák