Új hozzászólás Aktív témák

  • BReal

    addikt

    Sziasztok! Édesanyám társasházában villamoshálózatot újítanának fel, amire kaptak egy árajánlatot. 60-as években épült 4 emeletes 14 lakásos tégla társasházakról van szó, ugyanolyanokról, mint ezek. Az árajánlat 4,79 milla/lépcsőház.

    Mivel abszolút nem vagyok járatos a dologban, a következő kérdéseim lennének:
    -Összességében mennyire reális az ajánlat?
    -A 6-os mérőszekrény, valamint a 3-as és 4-es mérőhely ára mennyire reális? Próbáltam webáruházakban utánanézni az áraknak, de különböző specifikációjúakat látok és tényleg abszolút nem értek hozzá, az ajánlatban pedig nincs pontosan feltüntetve, milyen típusról van szó.

    Azért is kérdezem ezeket, mert az én lépcsőházamban fél éve postaládacsere volt, ahol a szaki ajánlatában a postaládák 8000 Ft/db-ra jöttek ki. Mivel több lépcsőházban már előtte cserélte a ládákat, így meg tudtam nézni és meg tudtam mérni, hogy melyik ládáról is lehet szó és gyorsan sikerült a beazonosítás: ezeket rendelte, ami amúgy akkor 5700 Ft volt (ráadásul a webshop le is buktatta, mert amikor a lakásszövetkezet nevére kértem a számlát, egy mással kapcsolatos válaszból kiderült, hogy már rendeltek tőlük ezekkel az adatokkal). Ez azt jelenti, hogy a szaki 2300 Ft/db-bal akarta lehúzni a lakókat, vagyis lépcsőházanként 32000 Ft-tal (ami minimum 5-6, de valószínű még több lépcsőházban meg is történt). Így én rendeltem meg végül és legalább nekünk sikerült ennyit spórolni.

    Nagyon megköszönném, ha minél többen válaszolnátok, akár privátban is. Ugyanis ha lépcsőházanként akár 2-300e-rel lehetne csökkenteni az anyagköltséget, 3 lépcsőháznál az már fél-egymilliós megtakarítás is lehetne.

Új hozzászólás Aktív témák