Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztif

    aktív tag

    Sziasztok!

    Albérletben élünk a családommal és a nappaliban lévő 12V-os mennyezeti halogén izzókat cserélném LED-re. Előre leszögezném, hogy nem vagyok túlságosan kompetens a témában, de analfabéta sem.
    szóval a rendszer egy két trafóból álló spot gu5.3 lámpasor, 10db égővel, 5db/trafó. A transzformátor maximális teljesítménye 105W. Jelenleg 20W-os halogén izzókal működik.
    Az elején azt gondoltam, LED-re való átváltáshoz csak szimplán cserélem az izzókat és kész. Teljesítmény a halogénhez képest kb harmada lesz, a trafónak nem okoz problémát. Megrendeltem az új izzókat és kicseréltem, próba. Minden okés. Majd másnap feleségem írja hogy az egyik égősor magától felkapcsolódott és a kapcsolóból égett szag árad. Azonnal lekapcsolta a biztosítékot. Mikor hazaértem, a kapcsolókat kibontottam, égett-e a vezeték, de semmi nyom. A kapcsoló (dimmelhető) tekercseléséből jön a szag.
    A probléma óta utána olvastam, le kell cserélni a trafót is, mert a jelenlegi csak egyenáramú.

    Kérdés: a dimmelhető szabályzó kapcsolót is le kell cserélnem olyanra ami a Ledes izzók teljesítményéhez passzol? Mit kell még tudnom, hogy problémamentes legyen az átváltás? Mivel albérlet, számolnom kell a plusz költségekkel, ha túl sok pénzt igényel a rendszer, akkor inkább visszaállítom.
    köszönöm a válaszokat.

    [ Szerkesztve ]

    - Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.

Új hozzászólás Aktív témák