Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz lappy #7531 üzenetére

    "a vezért esetében nincs ilyen csak közvetlenül a villanybojlerre kötve."
    VS:
    1.13.3. ...elhagyható, ha a következő két feltétel együttesen teljesül:
    a) ...ÉS
    b) 30 mA-nél nem nagyobb érzékenységű áram-védőkapcsolóval védettek a felhasználói berendezések.

    Nem tesz különbséget hogy milyen berendezés, innentől értelmezésem szerint nem felel meg a kivétel kategóriának, hisz van olyan ami nem védett.

    Amúgy a régi ÉV előírás volt, hogy kifejezetten csak akkor mentesült ha csak 1 ÁVK-ra van kötve minden és abban még kifejezetten azt írták hogy "a betáplálás a fázisonkénti", szóval szerintem is anno még az volt a szándék hogy 32 < 20+16.

    Én a helyedben ha tényleg meg akarom venni a házat, inkább nem kötözködnék hanem utána berendelném a VBF-et saját költségen biztos ami biztos alapon.
    Valszeg az Ő villanyásza a 32A-es szabályra fog majd hivatkozni, ez meg nem annyira nagy tétel szerintem.
    Lehet ha kötözködsz egy olyan papírt kapsz ami csak kilóra megvan, de semmire sem jó, tehát random mondatokat tartalmaz, random mérési értékekkel, nem a ténylegesekkel.
    Láttunk már karón varjút.

    A belső hálózat állapota meg ezek szerint nem a "még a dugaljak is kivannak lazulva-falról leesős kategória", tehát a szemrevételezésetek alkalmával annyira súlyos helyzetet nem láttál.

    A mérőhely szabványosítását, ha jeneleg nem történik nagyobb új fogyasztó beüzemelés, sem pedig nagyobb külső felújítás, akkor meg lehet várni vele a külső felújítási munkálatokat, de azért jó ha tisztázzátok a helyzetet, pl milyen a betáplálás a közcélú hálózatról.

    Ha van most pénz, akkor én megcsináltatnám, nehogy megint variáljanak az előírásokon és emelkedjen az ár.
    Persze ilyenkor azt is fel kell mérni hogy megfelelel-e a mostani betáplálás ha pl légvezeték, vagy a jövőbeni átépítési tervhez jobban illene a földkábelre áttérés. Emiatt érdemes megvárni a felújítási-átépítési szándékot.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák