Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz bitpork #8198 üzenetére

    Balaton melyik része? Az egységesített országos rendszerben "úgy alakult" hogy a balaton mentén körbe 3 különböző régió megmaradt és azért vannak eltérések az elvárt dobozok terén.

    Ahhoz hogy legalább legyen esélyünk megtippelni fotók kellenének. Főként azért, mert mint írod közvetlenül a mérőóra környékén kellene leágazásokat kialakítani, nem mind1 hogy néz ki az a meglévő fali doboz, mennyi munka azt átalakítani hogy elférjen a szükséges mért oldali elosztó. Vagy ha olyan a jelenlegi elosztó, akkor felújítani, cserélni.

    Továbbá rengeteg helyen nem fogadják el a korábban kiépült légvezeték, vagy épp földkábel kialakításokat így azokat is fel kell újítani, pl új tetőtartó, vagy új földkábeles csatlakozó elosztó kellhet, ezek miatt is kellene fotó ezekről a berendezésekről, mivel nem mind1 milyen a háztető.
    Ahogy a betáp vezetékezés hossza is okozhat még meglepetést. :)

    Szóval fotók kellenek:
    meglévő mérőóra és környéke, meglévő mért oldali kiselosztó és környéke, valamint ha nem ide kéne akkor ahova kerül;
    falba süllyesztve, vagy falon kívüli szerelés;
    Ha légvezeték van, akkor a mérőhely fölött, a tetőtartóról fotó;
    Ha földkábel, akkor a beérkező kábel végén lévő csatlakozó elosztó hogyha van, egy kisebb kb 25x25 cm-es alumínium tokozat;
    továbbá még a földelés állapota, tehát hogy ha cserélni kell elég-e új szonda, vagy a földelő kötő doboz is cserés-e.....

    Hirtelen ennyi info minimum kell hogy tippelhessünk...de az csak tipp, mert ugye nálunk cégnél egyik kollega se fog 1 db szabványosításért balatonig leutazni, így a pesti árak az itteni árversennyel csak tájékoztató jellegűek.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák