Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz bitpork #8201 üzenetére

    Megpróbálhatunk távjósolni, Jóska, a jelenlátó segítségével.

    Szóval: azt írod hogy új földkábeles szekrény, a telekhatárnál.
    Attól függetlenül hogy jelenleg nincs ott kerítés, nekik le kell rakniuk egy védőcsövet a képzeletbeli kerítés alatt, amin keresztül be lehet húzni az új földkábelt.
    Azon a területen még nem kellett dolgozni, ezért én kérdezek:
    Mit mondtak az ASZR szerelők, hogy az adott területen Ők húzzák be az közcélú oszloptól az új földkábelt, vagy a szolgáltató emberei? Mert Pest megyében a szolgáltató emberei, míg az ASZ dolga csak a fenti védőcső berakása a behúzáshoz.

    Mivel hogy kellenek ide leágazások, több lehetőség is van. Van olyan mérőszekrény, ami gyárilag rendelkezik mért oldali főelosztóval, ez az 1-es számú lehetőség.

    De amennyire én tudom ezek közül egyikse jó 3 elágazáshoz (5p dugalj építkezéshez, autótöltő leágazás, meglévő ház).
    Legutóbb a kollegák inkább a 2-es számú lehetőséget alkalmazták, összehegesztettek egy fém állványt, felület kezelték hogy ne rozsdáljon el és a legolcsóbb beszerezhető szekrény mellé ledöfték, arra meg felszereltek egy akkora kültéri kiselosztót ami megfelelő belső méretű.
    Azért kellett az állvány, mert ha gyárilag nincs beleszerelve, TILOS kívülről rászerelni + elosztót, különben nem veszik át...mármint alap esetben, aztán nokiás doboz lehet megoldja.

    1-es vagy 2-es eset lett megbeszélve?

    Írod hogy 5 méterre van a ház, de ez csak az egyik tengely, másik tengely is kéne hogy meg lehessen mondani hány méternyi kábelezés kell az ideiglenes visszatápláláshoz.

    Meg azért ilyenkor mindig a legutolsó villanyszerelőt terheli a teljes felelősség, szóval értem hogy a meglévő elosztó ideiglenes, de ha régi, akkor azt is fel kell újítani és új Fi relét kell belepakolni, mert nem hagyhat maga után életveszélyes helyzetet a villanyász, akármit kér a megrendelő. A villanyásznak tudnia kell hogy övé a felelősség, hisz a mérőhely miatt hivatalos adminisztráció lesz.

    Amúgy az épülethez jelenleg ideiglenesnek szánt kábelt lehetne véglegesíteni hogy később ne kelljen cserélni. ;)

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák