Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz szemmelver #8950 üzenetére

    Durva hogy 3 db kék vezeték jön fel a mérőórától, szal fontos lenne megszerelni, mert lehetnek ott durvább rejtett hibák. A klíma ha fűtésre van használva akkor is csak 1 kW körül terhel, de azt viszont olyan 24/7, mint állandó terhelés tud gondot okozni a régi kötési pontokban. A vezeték közepén nem, de a kötési pontok el tudnak öregedni(csavar fejek menete szétmehet, csavarok alatti vezeték darabka eltörhet, stb...), az alu erre érzékeny.

    Kérdés hogy melyik város, melyik kerület?
    Mert pl Budapesten ha nem szikrázik, akkor csak teljes szabványosítással engedik a vezeték cserét, ami amúgy tök jó dolog, csak ugye sokan drágállják.
    Ha szikrázik, akkor először ki kell hívni a szolgáltatót, aki megállapítja hogy szikrázik és megengedi hogy csak vezeték csere, vagy ugyanúgy előírja a teljes szabványosítást.
    Ha csak úgy jön egy regszerelő és plombabontást kér hibajavításra, csak akkor plombálják vissza ha fotókkal részletesen be van mutatva hogy vezeték hiba volt. Különben visszadobhatják a visszaplombálási kérést amíg nincs teljes szabványosítás.

    De ezt csak Budapestre tudom ennyire részletesen, más városok helyi kiskirályai másképp is eljárhatnak.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák