Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    Emlékszem, hogy már a 90-es években volt ingyenes voip hívás lehetőség, igaz akkor csak a tengeren túlra lehetett hívni ingyen. A lényege az volt, hogy csak néhány percet engedett telefonálni, webről ment és közben mindenféle bannerek töltődtek be, amik váltogatták egymást. Akkor még csak 33,6 kbit/s analóg modemes netem volt, de még így is használható volt, csak amikor éppen új banner töltődött le, akkor akadozott a hívás.
    Ingyen hívtam az unokatesóm kanadai mobilját. Én nagy lelkesedéssel mondtam neki, hogy ez most nekem ingyenes hívás. Ezen meglepődött, mert mondta, hogy neki a fogadott hívásokért fizetnie kellett annak ellenére, hogy kanadai volt a mobilja és Kanadában tartózkodott éppen, azaz nem roamingolt. Nem tudom, hogy még létezik-e ilyen külföldön (elsősorban a tengerentúlon), hogy a fogadott hívásért fizetni kell annak ellenére, hogy nincs roamaing.
    A másik mobilszolgáltató húzás pedig az, hogy a szolgáltató készenléti percdíjat szed az előfizetőtől. Ezt csak hallottam és nem tudom, hogy igaz-e. A lényege az, hogy a szolgáltató percdíjat számláz a mobilhálózatban eltöltött időért, azaz már akkor fizet az ügyfél, amikor be van kapcsolva a telója és be van jelentkezve a mobilszolgáltató hálózatára. Persze gondolom itt fillérek lehetnek egy percdíjak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák