Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz MaCS_70 #10705 üzenetére

    Az én véleményem az, hogy valós problémát feszegetnek. Nekem, egy i9 9900-as procim van, egy Asus Z390-es lapban. Az Asus, ehhez a laphoz, jó egy éve már nem ad ki se új BIOS-t, se drivereket. Augusztus végén, egy új SSD beüzemelése kapcsán, tisztán újrahúztam a Win 11-et, és én is élve a korábbi gyakorlattal, az Asus oldalán lévő drivereket raktam fel.
    Nem igazán jött be a dolog, mert egyrészt az Eszközkezelőben voltak sárga felkiálltó jeles cuccok, holott a gyári drivert használtam, másrészt kékhalálok is voltak, és a BlueSreen View szerinti hibakód is, driveres problémára utalt.
    Ugyanakkor, a Gépháznál, a Win frissítéseknél volt kb. 5 db választható frissítés, ami mind driver jellegű volt a leírásuk alapján, ráengedtem az összesre a frissítést, és utána eltűntek a sárga felkiálltó jelek, és az anomáliák is. Az öt közül, egy se volt az Asus kreálmánya.
    Szóval, az a véleményem, ha régebbi kiadásúak a gyártói driverek, a friss telepítés után, először érdemes, a Win frissítés által felajánlott választhatók között szétnézni, és ha azok nem oldanak meg bizonyos problémákat, utána foglalkozni a gyárival.
    Ha viszont nem túl régiek a gyártói cuccok, akkor lehet kezdeni velük.

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák