Új hozzászólás Aktív témák

  • Taci

    addikt

    A következő anomáliában kérném a segítségeteket:

    Windows 10-en ha csoportosítva vannak a tálcán a több példányban is megnyitott alkalmazások ikonjai (mint ahogy Win11-nél jelenleg csak ez az 1 opció van), akkor ha legalább 2 ablak van nyitva ugyanabból az alkalmazásból, és az ikonjára kattintok, akkor feljön egy kis felugró a 2 ablak előnézeti képével, és aztán arra kattintok, amit látni akarok, és csak ezután nyitja meg.

    Na Win11-nél nálam ugyanebben a helyzetben a 2 ablak közül automatikusan a "fentebb lévőt" nyitja meg kattintásra, nincs kis felugró előnézeti. Úgy működik a kattintás, mintha csak 1 ablak lenne nyitva: megnyitja előző méretre / tálcára visszateszi. Így csak akkor tudom pontosan azt az ablakot megnyitni (az adott alkalmazás több példánya közül), ha az ikoncsoport fölé viszem a kurzort, ott hagyom (kattintás nélkül), amíg felugranak az előnézeti ablakok, aztán tudom csak kiválasztani, melyik ablak is nyíljon meg pontosan.

    Egészen a mai napig azt hittem, ez a Win11 ilyen és kész. Aztán kollégáimnak meséltem, hogy mennyire utálom ezt, amikor is az egyikük kipróbálta az ő céges Win11-én, és pont úgy működött, ahogy azt én elvárnám (ahogy Win10 alatt is)... Megnéztük a build számokat, neki egy régebbi van (.15xx valamennyi), nekem pedig .1702.

    Van elvileg egy ilyen beállítás a Beállításokon belül:
    A hasonló ablakok csoportosítási módjának testreszabása
    És ahogy beírom a keresőjébe, hogy "csoport", ezt dobja fel, viszont rákattintva nincs ilyen opció a világon sem.
    Átváltok angolra, "customize how to group similar windows", de így sincs semmi...

    Semmilyen opciót nem találok erre vonatkozólag, nem tudom, mi lehet a különbség, de jó lenne, ha valaki tudná, hogyan lehet "normálissá tenni" ennek a működését.

    Köszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák