Új hozzászólás Aktív témák

  • VGYke

    addikt

    Sziasztok! Engedjétek meg, hogy leírjam és összefoglaljam eddigi tapasztalataimat arról, milyen problémákba futottam / futok bele valószínűleg amiatt, mert a Win11, egy 4 éves Win10-Win11 frissítéssel és nem tiszta telepítéssel került fel a gépre.
    Első körben jött a Memóriaintegritás bekapcsolásának problémája, amit a nem kompatibilis driverek okoztak. Ennek megoldása, fórumtársak segítségével, röviden így történt:
    · ahol látható volt oemXX.inf fájl (xx=különböző számok), ott rendszergazdaként futtatott parancssorból töröltem ezeket a pnputil /delete-driver oemXX.inf /uninstall parancs segítségével.
    · ahol nem volt *.inf fájl, (nálam csak *.sys fájlok maradtak), a Beállításszerkesztő (regedit) keresési funkcióját használva (Szerkesztés-Keresés) meg lehet keresni a *.sys fájl elérési útját. Elérési út ismeretében én kézzel töröltem a *.sys fájlokat.
    Így már be lehetett kapcsolni a memóriaintegritást.

    Ezután észrevettem a dupla helyreállítási partíció jelenlétét, amiből nyilván csak az egyik aktív. Win10 még abban az időben települt amikor a helyreállítási partíció a lemez elejére került, ez ott is maradt és a Win11 létrehozott még egyet a lemez végén. Ezzel még nem foglalkoztam. Lehet kellene?

    Ezután szemet szúrt, hogy a 02.26. dátumú Win11-re történő frissítés óta, szinte minden napra esik egy "piros ixes" kritikus hiba a megbízhatósági előzményekben:

    Ez 03.09-ig csak a következő kritikus eseményeket jelentette:

    A barátom segítségével elvégeztem a következőt:
    · Feladatkezelő megnyitása, folyamatokban Windows intéző megkeresése, jobb egérgomb, újraindítás, majd:
    · A Rendszerfájl-ellenőrző használata: parancssor rendszergazdaként, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth parancs kiadása, ha lefut, sfc /scannow parancs futtatása

    Ezután úgy tűnt, a korábbi kritikus hibák eltűntek, sőt meggyógyult egy Edge böngészőben, fordítással kapcsolatban tapasztalt, még a Win10 idejében jelentkezett és ezek szerint Win11 által örökölt probléma is.

    Úgy gondoltam minden rendben, de tévedtem, azóta minden napra kijut egy kritikus esemény, pl:
    03.10 egy játékleállás:

    Ma meg, ahol az első az Eset vírusirtóval kapcsolatos valami, második meg C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe, ami fogalmam sincs mi:

    Összességében, kezd az a véleményem kialakulni, nem biztos hogy megéri és stabil rendszert hoz, a Win10-Win11 frissítés.

    Hogy miért nem tiszta telepítéssel kezdtem? Ezt inkább külön írnám le és egyben majd kérdeznék is.

    kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

Új hozzászólás Aktív témák