Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz boborján2 #21714 üzenetére

    Csakhogy ez továbbra sem igazán kielégítő válasz, hanem az előzőek ismétlése. Meg akkor tehát gyakorlati tapasztalat nem sok lehet ezzel.
    A "kerüljük el a windows megoldását" egyrészt azért érdekes, mert a szeparált telepítésnél is ugyanúgy a Windows saját rendszerbetöltője van használva a BIOS boot menüből történő kiválasztás és indítás után a Windows 10/11 tényleges indításához. Másrészt ha annyira el kellene kerülni, akkor ennyi erővel Windows Boot Managert egyáltalán nem is kellene használni, hanem eleve mást helyette, ami nyilván megint túlzás.
    A "melyik frissítés milyen jóságot hoz(hat) magával" továbbra sem derült ki, hogy a dual boot megoldásnál milyen konkrét problémákat szokott okozni ha okoz, anélkül nem sokat ér. Másrészt ha gondot okoz egy frissítés, akkor az ugyanúgy gondot okozhat az adott Windowsnál akkor is, ha az külön fizikai meghajtóra van telepítve.
    A "BIOS boot menüje egyetlen gombnyomásra" meg max a gyorsmenü, ellenben a teljes boot menü nyilván több. + Ha be van kapcsolva a Windowsnál a Fast Startup és / vagy a BIOS-ban a Fast Boot (Ultra Fast), akkor alapesetben egyből a Windows 10/11 fog indulni és nem lehet előtte a BIOS boot menübe belépni, ellenben a Windows rendszerbetöltője nyilván ilyenkor is ott lesz és ki lehet választani melyik Windowst akarjuk indítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák