Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz CsengődiGeri #21718 üzenetére

    Az "éles gépen" is gond nélkül használható normál esetben az egyazon meghajtóra telepített dual vagy trple boot megoldás, nálam több ilyen is van.
    A biztonságos megoldás ott kezdődik, hogy a fontos fájlokról és a már feltelepített operációs rendszerekről is van mentés. Az hogy 2 külön fizikai lemezre vannak telepítve, az max. a részleges lemezhibák (ha maga a rendszermeghajtó, az SSD megy tönkre, meg ha a 2-ből csak 1) és a 2 Windows esetleges összeakadása (kikapcsolt Fast Startup mellett nem nagyon jellemző) ellen nyújthat védelmet, ellenben pl. egy ransomware ellen nem véd semmit, az egyik rendszerről és fizikai meghajtóról ugyanúgy átterjedhet a másikra ilyen felállásnál is, pont ezért kell folyamatosan menteni, menteni és menteni.
    A legtöbb Linux kipróbálható telepítés nélkül is ún. live módban, ott is beállítható internetkapcsolat, stb. Vagyis ha csak pár kétes weboldal lecsekkolása vagy fájl megnyitása a cél, akkor arra bőven megteszi egy pendrive-ról bootolt live Linux is, nem feltétlen kell csak emiatt elhasználni egy másik SSD-t, meg ha az arra telepített Linux nincs is rendszeresen használva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák