Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Danecay #6745 üzenetére

    és Krystal_s

    A W11-nek az MS alapból egy igen erősségű minimális hardverkövetelményt adott meg, de ha ez meg van, akkor a W11-re optimalizált szoftverek ki is használják ezen erőforrásokat, ezért van az, hogy automatikusan nagyobb erőforrás igényük van. Ezen felül azokat a plusz szolgáltatásokat és funkciókat is meg kell lovagolni, amit a W11 biztosít, minél összetettebb egy progi, minél több funkciót programoznak fel, az hozza magával a nagyobb erőforrásigényt is. Természetesen nem "hello world" kategóriájú progikról van szó, hanem pl Adobe/AutoDesk stb termékekről, amik nem kispályásak, szóval nem egy winamp-ról van szó, ami kb. mindegy milyen vason fut... Egyik oka ez volt, hogy példának a PS legújabb verzióját hoztam, ahol külön felhívják a figyelmet a szigorúbb követelményekre.
    A másik oka meg az, hogy nem mindegy, hogy valaki dolgozik a gépével(pl. PS-t használ és upgradelne újabbra) vagy csak általános feladatokra használja(gamer-eket kihagyom, mert nekik alapból atomerőművük van)

    Ezért tartottam fontosnak leírni, hogyha valaki váltana W11-re, akkor (ha valaki nagyértékű szoftverekkel dolgozik, de akár egy méregdrága, de régebbi nyomtatója van stb) mindenképp előtte járja körbe a kérdést alaposan, mert előfordulhat, hogy egy adott szoftver nem fog rendesen futni W11 alatt, ha meg ez miatt frissíteni kell (ami nem 2 forint), akkor meg nehogy meglepődjön (pl. szintén PS esetén, kivezetik a 3D részt belőle(amit sokan használnak), helyette Substance 3D néven lesz egy teljesen külön alkalmazás, tehát ha valaki W11 miatt frissít, és a 3D részt meg használná a jövőben is PS-ben, az felveszi a szopóálarcot...), nyomtatóhoz meg nincs drivere, azt az sem megy rendesen alatta...

    Amit Én tapasztalok az az, hogy az általam használt szoftverek újabb változatai (PS/AutoCAD/3DSMax/Embarcadero RAD Studio) pont úgy futnak W11 alatt, mint a régebbi változataik W10 alatt, csak közben ráköltöttem a gépre 500K-t és ebben a szoftverek frissítései nincsen benne... :DDD (nem arról a gépről van szó, ami az adatlapomon van)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák