Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Hoffer #17337 üzenetére

    amennyiben router nélkül jó a skype forgalma, úgy a router beiktatása után nem romolhatna el csak úgy, lehet, hogy router beállítási hiba lesz, vagy a + kábel hibás!
    azt sajnos nem nagyon lehet látatlanban megmondani, hogy mire nem bólintanál rá, de a lényeg, hogy minden adott kérelemnek enged az upnp, és lesz/lehet közte olyan is, amit kártékony alkalmazás...stb indítványoz! a router hardveres "tűzfala" amúgy is csak kintről befelé véd - és bentről kifelé legalább annyira veszélyes lehet a dolog -, ráadásul az upnp bentről kifelé is engedhet olyat, amit nem kellene, továbbá a tűzfal beállításait felülbírál(hat)ja az upnp, hiszen pont az a lényege, hogy automatikusan engedjen a kérelmeknek, megkönnyítve a különböző kérelmek/forgalmak automatikus konfigurálását!
    a lényeg, hogy olyan lesz az upnp által a hálózatod, mint a szita! szoftveres tűzfal ezért is kell, illetve a kifelé irányuló forgalom miatt is!
    ellenőrizd a skype beállításait, nézd meg, hogy alapban melyik porto(ka)t használja, és fixről tedd át véletlenre, hogy válasszon magának egy, az általánostól eltérőt!

    [ Szerkesztve ]

    Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...

Új hozzászólás Aktív témák