Új hozzászólás Aktív témák

  • Mapecho2

    csendes tag

    válasz mezis #20492 üzenetére

    Az a helyzet, hogy úgy vettem észre a laptopomon sem megy rendesen a wifi észlelése ugyanis "alapesetben" nem észleli a szomszédom által működő wifit. Viszont ha tl-wn422g típusú USB adaptert bedugom a laposgépbe, akkor kiválóan észleli a hálózatot (tölteni is tudok le stb.) Ha kihúzom a laptopból, akkor megint nem észleli (ismétlem) szomszédom kiváló hálózatát.
    Nem tudom lehet-e köze ahhoz, hogy HP 630 b800 típusú eredetileg csak Linux rendszerrel működő gépem van. Próbáltam rá a Win7 ultimatet rakni, de nem ment. Majd Basic lett rátéve, de mint utólag megtudtam, a BIOS-ban alapból tiltva van a win7 hálózati kártyája. Ezért aztán Vista lett rárakva, hálózati kártya működik. Érdekes.

    Sima szélessávú netem van, nem kell variálni semmit. Bedugom a modemból csatlakozó USB végű kábelt a gépbe és már neten is vagyok. Viszont, ha összekötöm a modemet a routerrel, akkor azonnal le is dob a netről.
    Telepítés.
    Mikor a fő gépemre felakartam telepíteni a tl-wr340gd routert, akkor az utolsó ellenőrzésnél, "Verify router settings" -nél megakad. Annyit ír ki, hogy:
    1. Please check the WAN connection type and paraneters.
    2. Please check your network connectivity and retry.

    PPPoE-t próbáltam persze, de már kínomban a dinamikus IP-t meg a Static IP-t is próbáltam már.

Új hozzászólás Aktív témák