Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    Topikgazda

    válasz kikey #31643 üzenetére

    Semmi akadalya a megoldasnak.
    Annyit kell tenned, hogy hidkapcsolatba teszed a Gep2-n a WiFi es a kabeles kapcsolatot.

    Nyilvanvaloan a Gep3 szamara a Gep2 egyfajta atjaro lesz, igy csak akkor fog tudni DHCP beallitasokat kerni a router-tol, ha a Gep2 mar megfeleloen mukodik.

    (#31645) kikey válasza B-L-A-C-K (#31644) üzenetére
    "No ha már itt vagyok, megosztom veled a véleményemet. :)
    Nekünk egy 3ezer forintos tp-link PCI wifi kártyánk van és tökéletes az is!"

    Eddig teljesen egyetertek.

    "A jel erőssége sztem a jeladó routertől függ leginkább :) "

    Ez viszont nem fedi a valosagot.
    A "vevo" keszulek antennajanak is lenyeges szerepe lehet a kommunikacioban. Azt ne felejtsuk el, hogy a WiFi egy kommunikacios rendszer. Minden tagja ad es vesz is, ellentetben modjuk a televizios sugarzassal, ahol nincs vissza-iranyu adataramlas az adotorony fele.

    Gyakran elofordul, hogy az USB-s WiFi adapterek jobb minosegu kapcsolatot kepesek kiepiteni az AccessPoint-tal, mert az elso USB portokat hasznalva a picuri nyomtatott aramkori antenna sokkal hatekonyabban kepes mukodni, mint a szamitogep mogotti, a fem szamitogephaztol arnyekolt nagyobb.

    Egy helyen ugy javitottam fel a folyton akadozo, PCI-os vevovel kialakitott WiFi kapcsolatot, hogy egy par szaz forintos, 2m-es RP-SMA hosszabbitokabellel a gep mogul a gep melle-fole helyeztem at az antennat.

    (#31647) B-L-A-C-K válasza Aflamin (#31646) üzenetére
    "Persze, ez lenne a logikus nekem is, viszont az illető semmilyen kábelezésről/furkálásról nem akar hallani, ezért kérdeztem."

    Egeszen addig nem fog problemat okozni ez a hozzaallas, amig nem lesz szukseg nagysebessegu atvitelre, vagy a kornyezo eletroszmog meg nem novekszik. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák