Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz ctibor #53235 üzenetére

    1.) A jelismétlőt olyan helyre kell tenni, ahol az eredeti router még jó jelszintet produkál. Azért lehet megtévesztő a jelerősítő kifejezés, mert azt sugallja, hogy az eszköz a gyenge jelből erőset kreál. Ami formailag igaz ugyan, de a jelismétlő éppen úgy kénytelen az első routerre felcsatlakozni, mint a végső kliens (esetedben a TV), és ugyanúgy nyögi majd a gyenge vételi térerősséget, vagyis nem lesz képes nagysebességű link kialakítására, mivel a hasznos sebesség a jelszinttel együtt csökken.
    2.) Nem érdemes ugyanazt az SSID-t, kulcsolást és megosztott kulcsot használni, mint az első routeren. Attól ugyanis - WDS vagy mesh-hálózat hiányában - nem válik azonossá a két rádiós hálózat, így nincs is sok értelme az azonos hálózatneveknek. Sok kellemetlenségtől kíméled meg magad, ha az eredeti és az ismételt wifi neve eltérő.
    3.) A jelismétlés az elve miatt ideális esetben is megfelezi, illetve ha a vételi jelszint valahol (akár az első router és a repeater, akár a repeater és a végpont között) nem megfelelő, további arányban is ronthatja az átvitel sebességét.

Új hozzászólás Aktív témák