Új hozzászólás Aktív témák

  • steveetm

    őstag

    válasz SzlobiG #38744 üzenetére

    "az összes régi motoros ezen a véleményen van hogy régen jobb volt a játék mint most"
    Azért kiváncsi vagyok, hogy ezt a megállapítást hány régi motoros véleményére alapozod:)
    Vegyünk már végig néhány dolgot a "régi" wow-ból.

    40 fős raidek. Feelingnek feelinges, személy szerint én is annak tartom, addig a pontik, amíg nem én vagyok a raid leader. Milyen jó is volt összeválogatni a csapatot, hogy az akkor még party-wide buffok a lehető legoptimálisabban legyenek szétosztva(persze a minden group-ba 1 sámánon felül. Régi "szép" idők?

    40 ember mozgását koordinálni. Nem tudom hányan voltak c'thun-nál, de mi még az emperors termében is azt gyakoroltuk, hogy felállunk, és mint az oviban, most balra futunk, futfutfut, most jobbra futunk, futfufut és közben range és alakzat tartva. Nem mondom, hogy rossz volt, mert csinálta mindenki, és lett is eredménye, csak mikor 1 hét múlva 2 új ember, akkor megint mentünk gyakorolni előről, hát. Van, hogy most 25 emberrel is gáz a helyezkedés.(hc al'akir 40 fősben, vicces lenne?) (Lehetne arról vitázni, hogy szar az encounter dizájn, vagy bármi más, csak a lényegi dolgon nem változtat)

    40 embert összehozni. Negyven. Biztos van más olyan guild is, ahol haladgatnak szépen, de a 10 fős is neccesen jön össze néha, mert ez hétfőn nincs, az kedden nincs, amaz csak szerdán van. De még éppen megoldható. 40 ember az picit nem casual friendly.
    Szóval, feelinges, csak kinek, és milyen áron.

    Vanilla raid kaja, flaska, elixir. Level 60on sosem álltam túl jól anyagilag, és világosan emlékszem, hogy az akkori flaska ára, néha megközelítette a mostani flaskák legalacsonyabb árát. Aki nem érzi, hogy ez mennyire durva volt(nem hiszem, hogy csak nekem), akkor csak annyit, hogy akkor néha volt 1000g-m, és epic mountról sokáig csak álmodoztam. Arra, hogy elmenjek raidre, szükségem volt a pénzem kb. 1%-ra. Ez kb akkor volt, mikor már tényleg "gazdagnak" éreztem magam. Most, a legcsoróbb karimnál van, mittomén, 40k, és ha drága a flask( és nincs cauldron, lol) akkor kerül talán 100g-be. Számoljon utána akinek kedve van:)

    És sokan elfelejtik, hogy akkor volt flaska, és nem ütötték egymást a scrollok, elixirek, kaják. A poti nem combaton kívül kezdett el visszacd-zni. Voltak még fegyver kenőcsök. Nem úgy volt a raidre készülés, hogy besummoltak az instába, rákattintottál a cauldronra, aztán rákattintottál a grillrácsra, és fullra voltál buffolva. Na, level 60-on tényleg készülni kellett a raidre, és ezt a szó legszorosabb értelmében értem, és nekem nem hiányzik.

    Régen minden sokkal jobb volt, ja, sokkal jobb volt pvp-zni is, nem. Emlékszem milyen jó is volt, mikor, ha megjött a kedvem AV-hoz, akkor felültem a zeppelinre UC fele, aztán szépen lerepülsz TM-hez, majd befutsz a portálhoz, és bejelentesz. Aztán vársz. És vársz, és vársz, és vársz, míg behív, felcsillan a szemed, és mikor betöltött az AV kép, aztán látod, hogy alliance wins, és az akkor megjelenő mosoly a szádon nem őszinte. Persze, ha szerencséd volt, akkor újba hív be, és elkezdesz vért gyűjteni, meg leadni, meg védeni meg támadni, és egyszer csak azt látod, hogy 13 órája bent vagy AV-ban, és már kb. csak te vagy az egyedüli csapatból, és éppen az az állás, hogy kezdődik minden előről. Ez feelinges, egyszer, maximum kétszer. Nem mondom azt, hogy nem lőttek túl a célon a mostani AV-val, de aki a régi AV-t sírja vissza a mostani rendszerbe, hát. Kiváncsi vagyok milyen BG sorok lennének.

    Ugyanez instával. Megjött a kedved egy SM-hez? Semmi gond, rányomsz az LFD toolra, és max 20 perc múlva bent is vagy. Megszívtad, mert megint csak ugrasz a zeppelinre, UC, és akkor még közeli instát mondtan.
    SM után szeretnél menni egy LBRS-t? Hát, van mountod, használd.
    Megintcsak, nem mondom, hogy ebben nem volt feeling, de aki azt mondja, hogy nem volt már az összes töke tele azzal, hogy ha változatosan akart instát látogatni, akkor az 50% játékidő utazással telt, akkor az hazudik(Igen, túloztam, tudom).

    Raid healelés. Ja, voltak spellrankok. És volt (egy ideig) healbot, és decursive. Akik nemtudják miért volt healbot a healbot neve, akkor azoknak annyit, hogy 1 azaz egy gombot kellett neki beállítani, és még csak az egeret se kellett a célpont fölé vinni, csak spamelni, és healelt neked. Decursive ugyanez, csak dispel,decurse stb.
    Csupa móka és kacagás, és persze ez sokkal jobb volt, mint most. Mekkora szar már, hogy nem a játék dönti el, hogy kibe menjen a heal, hanem Te. /spit?
    (azért sarkítok ennyire, mert mint tudjuk, régen minden jobb volt. Ez is régen volt.)
    Sose felejtem el Lucifron taktikát(remélem jó névre emlékszem), miszerint minden mage addig spameli a decursive makrót, amíg van rajta név. Ennyi:)

    Biztos a sok balance druidának is jobb volt régen minden, mikor mondták, hogy ők most dpselnének raiden, és /invite helyett mindig a /rofl -t kapták:D Class design error? Nembaj, régen volt:)

    Néha tankként kellettél volna? Semmi gond, talentváltás. Mész retalentolni, és pengeted a g-ket.

    Most hirtelen nincs kedvem többet írni, pedig részleteiben még sokminden másba is bele lehetne menni, akár Cata-BC, wotlk-vanilla, bc-wotlk szinten is, de szerintem mást nem lehet mondani a régi időkre, hogy régen minden más volt. És tényleg minden.

    Üdv.: steveetm

Új hozzászólás Aktív témák