Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz IntelKiller7 #112375 üzenetére

    Hát az FTC ezen cselekedete után, már nem sokáig. Ugyanis azok szerint akik jobban benne vannak az US trade jogban, azok szerint ez kb. olyan cselekedet mintha az FTC a levegőbe köpött volna és aláállt.

    Röviden arról van szó, hogy az FTC azt kéri most a bíróságtól, hogy ne engedje meg az MS-nek a felvásárlást, addig amíg véget nem ér majd az augusztus 2-án induló pert (ugyanis korábban nem blokkolta a deal-t, hanem kvázi beperelte az MS-t, hogy majd azt bírósági úton lehetetlenítse el a felvásárlást).

    De mivel lényegében hivatalosan csak a UK-ben lett blokkolva a deal (US-ban majd ugye a per után lehet ilyet kijelenti hivatalosan), így az MS megteheti, hogy megveszi az ABK-t, és majd az US-ban és a UK-ben majd a bíróságon játsszák le a dolgot (esetleg a UK-ben addig más megoldás lesz).

    Viszont ahogyan írtam ezzel a lépéssel, az FTC azt akarja elérni, hogy amíg nincs meg a per eredménye addig ne legyen felvásárlás!

    Viszont ezt szinte biztosan elbukja az FTC (ahogyan a pert is elbuknák), és így az MS lényegében nem csakhogy befejezeti a felvásárlást, de a per lefolyását is drasztikusan felgyorsíthatja (vagyis a hivatalos deadline előtt végbe mehet a deal).

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák