Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Wesder #129904 üzenetére

    Mert minden eddigi játékuk bukás (vagy maximum kis siker) volt? Evil Within 1-ből elvileg elment több mint 4 milliót, a második részből talán egy milliót se. A Ghostwire: Tokyo esetében ugye ott van, hogy 4+ millió játékos, de ott az első hónapban (PS5/PC) elment kb. 100 000 példány. A Hi-Fi Rush pedig Game Pass cím volt, és azt lehetett hallani, hogy sem abban, sem azon kívül nem lett nagy siker. A PS5 kiadás is, igaz, hogy most történt meg, de ott is elég szerényen kezdet. Pluszban Shinji Mikami sincs már a cégnél.

    Amúgy az az érdekes ebben az, hogy csak a ZeniMax-hoz tartozó stúdiókat zártak be, vagy vontak össze. Eszem ágában sincs az MS-t védeni, mert a végszó az övék, de ugye a ZeniMax (Bethesda), azért egy önállóbb entitás az MS Gaming-en belül, ahogyan a Activision Blizzard King is. Vagyis pl. stúdió alapitás, felvásárlásban szabadon tudnak dönteni. Legalábbis van beleszólásuk ilyenbe, hiszen már az MS alatt vették meg pl. a hazai Nemesys Games-t, akikből a ZeniMax Online Studios Hungary lett!

    Illetve a Redfall refund esetében is nem az MS-hez kell fordulni, hanem a Bethesda-hoz.

    Vagyis (és megint leírom, hogy nem az MS-t akarom védeni ezzel) simán lehet, hogy ez alapvetően egy Bethesda döntés, amire az MS, csak azt mondta, hogy: oké, ha ti így látjátok jónak, akkor ez lesz.

    Amúgy ugye benne van a piaci helyezt is. És bár ott nem zárták be, de ugye a Sony-nál a szuper sikeres Spider-Man 2 megjelenése után az Insomniac-nál is történt leépítés, meg más top stúdiójuknál is. Illetve ott bezárták a VR játékokat fejlesztő stúdiójukat is (London).

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák